Кратки новини #13

ISCG 05

Когато преди години Mr.Dirt и Mountain Speed (MRP) разработиха международния стандарт за водачи за верига (ISCG = International Standart Chainguide), той бе приет много положително от индустрията, защото предлагаше явни предимства спрямо тогавашните многобройни начини за закрепване на тези компоненти. Понастоящем повечето авторитетни производители на рамки за спускане, фрийрайд, дуал, Dirt Jump и т.н. правят продуктите си съвместими именно с този стандарт. Успоредно с успеха обаче наяве излязоха и някои нудостатъци на ISCG, повечето продиктувани от разработването на нови стандарти и технологии за другите компоненти в областта на средното движение. Именно това е основната причина Дейв Уигъл от е.13 да се заеме с преработването на стандарта, който вече е факт, одобрен е от неговите първоначални създатели и се предлага на всеки, който иска да го използва. Наред със съвместимостта са изгладени и прецизирани и някои други детайли по ISCG. Разбира се, за всичко това има създаден и специален уеб-сайт, където можете да разберете подробно какви са всички промени, направени по него, както и да разгледате документацията, включваща и чертежи. Адресът е: http://www.iscg05.com/


Браян Лоупс е един от съавторите на книгата „Mastering mountain bike skills“, която наскоро излезе от печат в САЩ. Другият автор е Лий МакКормак. И двамата са хора с доста опит в планинското колоездене – Лоупс е носител титли в дисциплините дуал/4-крос, а МакКормик е известен МТБ журналист. Първоначалните отзиви за четивото са много добри, още повече, че ценните съвети вътре са онагледени с чудесни снимки. Повече подробности ще намерите ТУК.


Fox Racing Shox обявиха конкурс за видеоклипове, показващи най-хубавите или най-лошите ви моменти, прекарани с планинския ви велосипед и събрани в рамките на 36 секунди. Както се досещате, това е част от рекламната кампания за новата вилка FOX 36. Победителите (по един при мъжете и жените) ще спечелят по една вилка. Крайният срок за изпращане на видеоклиповете е 2 май 2005г. Повече подробности ще намерите тук.

Друга новина, свързана с FOX е, че компанията ще бъде един от спонсорите на сериите NORBA и Националния шампионат по планинско колоездене на САЩ.


Race Face UFC и UXC

Кърт Сордж е победителят в четвъртият конкурс за фрийрайд таланти на Race Face, известен като Ultimate Freeride Challenge. Както много от вас знаят, UFC е състезание с видеоклипове най-вече на карачи, които все още не са станали известни, но има какво да покажат, при което изходът се решава от публиката чрез гласуване в сайта на канадската компания. Наградата е договор за спонсорство с Race Face, Manitou и Giant на стойност 25 000 щатски долара. Освен това обаче победителите в конкурса печелят и слава, така че за нула време се превръщат в звезди на фрийрайд небосклона. Кърт е на 16г., от Нелсън, Британска Колумбия.

Още по-интересното е, че веднага след приключването на UFC, Race Face обявиха нов конкурс – Ultimate XC Challenge (UXC). Новият конкурс е за крос-кънтри колоездачи, а наградата е участие в един от двата отбора, с които Race Face ще се яви на едно от най-тежките ендуро състезания – канадското TransRockies. Отборите от по двама души ще получат компоненти и екипировка за състезанието, както и техническа поддръжка. Участието отново е с видоеклипове, в които колоездачите обясняват мотивите си за включване в подобно тежко състезание. Както се казва в регламента, това трябва да е една Really Good Story (наистина добра история). След това публиката ще гласува за видеоклиповете и ще избере четиримата фаворити.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>