Национален шампионат по планинско колоездене 2004

Октомври 2004 очевидно се превръща в месеца на състезанията за живущите в София (а и не само за тях)… Първо бе Bike Weekend-ът над Симеоново, организиран от БАС и БФПК на 9-10 октомври, който се превърна в най-голямата проява от този род, осъществявана досега в България. На 23 октомври очакваме с интрес провеждането на ендуро състезание по крос-кънтри на Витоша с изкачване на Черни връх, организирирано от Веломания. А между тях, на 16-17 октомври, се проведе и Националният шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и крос-кънтри. Организатори бяха БФПК и БКС, а спонсори „Da-da“, Български спортен тотализатор, сладкарници „Лучано“, „Puma“ и БАС.
За съжаление състезанието бе обявено доста късно (по време на Bike Weekend-а), а времето през цялата седмица бе студено и дъждовно. Това спря много хора от участие, но въпреки всичко най-добрите карачи застанаха на старта, а публиката край лентите (която не беше малко, особено в неделя, когато слънцето се показа) знаеше, че надпреварата в тези условия със сигурност ще е интересна.

Мястото на състезанието отново бе над Симеоново. Затова и трасетата имаха доста прилики с тези от Bike Weekend-а, особено това за крос-кънтри, при което имаше само малка промяна при изкачването. В DH промените бяха повече, а лошото време помогна допълнително мужду двете състезания да няма почти нищо общо.

 
 
 
 

 
 
 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>