Балканско първенство по крос-кънтри в Македония

От 18 до 20 юни в Македония се проведе Балканско първенство по крос-кънтри, в което участие взеха и трима български състезатели, изпратени от БФПК. Двама от тях – Николай Костадинов (Стара Загора) и Даниел Петков (В.Търново) се надпреварваха в категория мъже-елит и се класираха съответно на 7 и 10 място. Пламен Николов (В.Търново) е бил в групата на юношите, където е завършил на 12 място, след като е спукал гума по време на втората обиколка.
Състезанието се проведе в курорта Маврово, намиращ се на около 100км от Скопие, на височина 1800м. Трасето, по думите на нашите състезатели, е било трудно. Дължината на една обиколка е била 5,45км, като групите „Мъже – елит“ и „Под 23 години“ са правели по 6 обиколки, а юношите по 4. Според нашите състезатели организацията на състезанието е била много добра.

В първенството са взели участие състезатели от всички балкански държави с изключение на Албания. В категорията „Мъже – елит“ са стартирали 18 души. Първи е завършил Котулас Еменуил от Гърция с време 2:01.43. Втори е Борис Попович (Сърбия и Черна Гора), а трети Мирцеа Ото (Румъния).
В категорията „Под 23 години“ на първо и второ място са Боян Джурджич и Иван Томич от Сърбия и Черна Гора, а трети е Радо Йоан Тудор от Румъния. В тази група е имало 9 състезатели.
При юношите са стартирали 14 души. И трите челни места са заети от гърци – Илияс Периклис, Мисалидис Йоанис и Патес Туманос Георгиус.

Имаме и снимки от състезанието, които можете да видите по-долу.

Благодаря на Пламен Петков (м-н „Горгона“, В.Търново) за информацията и снимките!

 
Старт „Мъже елит“

Николай Костадинов

Даниел Петков

Пламен Николов

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>