Нови и интересни продукти: Genuine Innovations, Biker’s Dream, Schwinn

Genuine Innovations

Тази компания е специализирана в производството на различни модели помпи за велосипеди и мотоциклети, използващи патрони със сгъстен въздух и има 15 годишен опит в разработването на такива продукти. Затова не е учудващ факта, че най-новите й продукти велосипедни помпи, макар и миниатюрни като размер, всъщност са голяма работа.

Двата най-нови продукта се наричат Ultraflate Plus (вляво) и Ultraflate Pro (вдясно). И двата са доразвитие на успешния модел Ultraflate, който беше досегашния „връх“ в каталога на компанията. И двете нови помпи са толкова малки, че буквално се побират в ръката ви – те са дълги 120/128мм и тежат едва 72/65 грама. Патронът с въздух под налягане се поставя вътре в тялото на помпата, като могат да се използват различни видове патрони (те са с резба и без резба, а също и с различен грамаж). Помпите имат и предпазител, за да се избегне изпразването на патрона по погрешка. И двата модела са съвместими с различните видове вентили. При Ultraflate Plus има палец, който се натиска при поставяне върху френски вентил, а при американски (автомобилен) вентил металната връзка на главата се завива за него. Ultraflate Pro е още по-удобна – тя автоматично разпознава вида на вентила, което ще рече, че от вас не се изисквa да правите някакви предварителин настройки – само трябва да натиснете палчето. Тя е и специално уплътнена, за да издържа на по-сурови условия (влага, температура и мръсотия).

Интересен е и моделът Air Chuck. Това устройство (то дори не е помпа в класическия смисъл на думата) се състои от глава за прикрепяне към вентила и патрон със сгъстен въздух, който се прикрепва към главата. Операцията по напомпването е съвсем проста – слагате главата на вентила (тя е пригодена и за двата вида, без да е необходимо вие да променяте нещо), завивате към нея патрона и натискате. Теглото на комплекта е 40 грама, а място можете да му намерите във всеки джоб.

За контакти: http://www.genuineinnovations.com/


Оставайки на вълна помпи, интересно решение предлага германската компания Biker’s Dream. Нейните два модела – Mini-foot Pump (вляво) и Air Revolution (вдясно) са най-малките крачни помпи в света. За тях компанията е получила награда на Международното изложение за нови и прости изобретения в Нюрнберг. Моделът Mini-foot Pump тежи едва 230 грама, а силата й е до 140 pci. Всъщност най-същественото й предимство като крачна помпа е удобството и лекотата на работа. Помпата е с маркуч (така че вентилът няма как да бъде повреден при помпане) и манометър, чрез който да следите налягането. Когато е в „покой“, помпата се сгъва и придобива размери, които позволяват да бъде пренасяна във всяка раница. Air Revolution не е много по-голяма, но поради двата цилиндъра е почти два пъти „по-мощна“ – до 240 pci. Теглото й също е двойно – 480 грама. Всичко това я прави по-подходяща за работа в гаража или работилницата, където лесно ще й намерите място поради компактния външен вид и размери.

За контакти: http://www.minifootpump.com/


Schwinn

Една от най-известните компании отпреди няколко години напоследък преживя тежки периоди – първо фирмата бе купена от GT, след това гигантът фалира и бе купен (заедно с дъщерната Schwinn) от Pasific Cycles. След всички тези покупко-продажби марката Schwinn като че ли вече не се радва на старата си популярност. Но новите й собственици са решени да възстановят каквото могат от по-славните времена на фирмата и, разбира се, най-удачният начин за печелене на популярност е разработването на нови модели, които да са по-достъпни от тези на конкуренцията. Поради сегашните тенденции на пазара, тези модели са с двойно окачване. В основата им стои новата система на окачване, наречена Iso-drive. Макар да се различава от системата I-Drive на GT, от Schwinn твърдят, че тя постига не по-лоши резултати в изолирането на различните сили, които действат върху окачването и предотвратяването по този начин на неприятното сгъване при педалиране. От снимката сами можете да видите принципа на Iso-drive – окачването има 4 стави с капсуловани лагери, но те нямат нищо общо с типичната четириточкова система от типа на FSR. Тук амортисьорът и средното движение са в двата края на един и същи елемент на окачването и именно това според Schwinn осигурава доброто поведение при педалиране. Ходът на рамката е 90мм. Тя е направена от алуминий 6061 и е подсилена в критичните места.

Рамката с Iso-drive е използвана при общо пет модела – два от тях носят името Delta 88, а останалите – Moab. Топ-моделът е Delta 88 SL – той е с вилка Manitou Black Elite 100/120мм ход, заден амортисьор – Fox Float RL, движение Shimano XT/XTR и дискови спирачки Shimano XTR, колела Mavic Crossmax Disc и допълващи компоненти Ritchey.

Moab DS-1

Най-скъпият модел от по-евтината серия Moab е DS1 – той е с вилка Manitou Axel Comp със 100мм ход, заден амортисьор Rock Shox BAR, движение Shimano Deore/XT и дискови спирачки Hayes HFX-9. Най-евтиният модел с Iso-drive – Moab DS3 – ще струва само 525$ – отлична цена за марково колело с окачване.

За 2003г. е разработен и нов модел за спускане/фрийрайд – Freefall. Рамката е направена за стандарта 1.5, има четириставна система на окачване и регулируем ход 150/180мм. Задният амортисьор е Fox Vanilla RC. Можете да си купите само рамка – към нея ще получите и колче за седалката, задна главина Formula за дискова спирачка с 12мм ос без машинка, както и преходни чашки от 1.5 към 1 1/8. Ако изберете цяло колело, то е оборудвано с вилка Manitou Sherman Breakout със 150мм ход, смесено движение от Shimano Deore/LX/XT/Truvativ и дискови спирачки Hayes HFX Mag HD с 200мм дискове.

За контакти: http://www.schwinn.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>