Спортни новини – октомври 2002 г.

Никола Вуйо се оттегля от активна състезателна дейност

Това обяви самият той на пресконференция през септември. „Шампионът“ прави това след 12 години състезателна кариера, в които спечели 10 Световни първенства и много Световни купи в дисциплината спускане. През тези години Нико беше всепризнат лидер в най-големите международни състезания и всеки знаеше с каква плавност и точност на каране се отличава французинът. Сега обаче Вуйо е решил да се посвети на семейството си и на развитието на нови продукти за колоездене, а също и на „маратонски“ състезания. Възможно е дори да се захване и с автомобилни ралита. 


Race Face провежда за втори път Ultimate Freeride Challenge

Производителят на едни от най-добрите компоненти за планинско колоездене – Race Face – обяви откриването на втория пореден конкурс Ultimate Freeride Challenge (UFC). Конкурсът е за видеофилмчета с дължина до 60 секунди, съдържащи фрийрайд изпълнения на един отделен претендент за наградата. А наградата е спонсорски договор с Race Face на стойност 10 000 щатски долара. Тази година ще може филмчeтата да включват и допълнителни 30 секунди, в които всеки карач ще обяснява какво е за него фрийрайда. Филмчетата могат да се изпращат до 31 януари 2003 г., като трябва да се попълни специален формуляр, намиращ се на сайта на компанията (www.raceface.com). След това се пристъпва към избиране на победителя, което е в няколко кръга. Първо специално професионално жури избира 16 филма. За тях се провежда гласуване в интернет от публиката, като за финала остават само 4 филма. Най-добрият от тях отново се избира чрез гласуване на публиката в интернет. Ако фрийрайдът ви вълнува достатъчно, можете и вие да дадете своя вот на посочения адрес. А освен всичко друго, покрай конкурса можете да се заредите с достатъчно смайващи и луди изпълнения, сваляйки си филмчетата от сайта. Така че, хвълете му едно око.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>