Кратки новини #1 – Интересни неща за Rock Shox

Специалните машини са скъпо нещо, особено когато са с голям капацитет. Rock Shox използват машини за Die-Casting (метод за специална обработка на метала), които струват по 250 000$ едната. А те сменят по няколко на година! Може би това дори на са най-скъпите им машини….


Е, имат големи разходи, но и приходите на компанията не са никак малки. През последните 2-3г. продажбите на компанията са около 100 млн. долара годишно. Разбира се, това не е печалба, а приход – от него следва да се приспаднат данъци, разходи и т.н., но все нещичко остава и за тях.


Скоро обаче се разбра, че Rock Shox имат значителни финансови проблеми, дължащи се на много и различни фактори като намаляване на продажбите, на цената на акциите и други подобни. В крайна сметка наскоро МТБ индустрията осъмна с новината, че гигантът за производство на компоненти SRAM е купил гиганта за производство на вилки Rock Shox. Това е новина, която със сигурност ще промени много неща в индустрията и на доста от големите компании ще се наложи да правят сложни сметки и да преосмислят стратегиите си. Но и такива неща се случват, макар не всеки ден. При всички случаи това е по-добрия вариант, защото другият е компанията евентуално да навлезе в по-голяма криза и да фалира. Това се случи вече на други компании като Schwinn и GT. Тепърва ще видим какви промени ще настъпят от всичко това. Някои експерти прогнозират намаляване на цените на продуктите на Rock Shox….

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>