Нови Искър – Владо Тричков – Кътина

Маршрут с висока физическа и техническа трудност в Искърското дефиле, описан от Борис Първанов. Целта му са стръмните склонове около с. Владо Тричков, в които е разработвана и стара кариера. Като основа за него Боби е ползвал един кратък, но много стръмен и в двете посоки маршрут над Владо Тричков. Началото обаче е изтеглено в гр. Нови Искър, а за още по-интересно е добавено и още едно сериозно и продължително катерене над махала Свидница към вр. Здравчи камък и спускане спускане по традиционната пътека над с. Кътина, която винаги е в състояние да заличи натрупаната умора, за да завършите карането с усмивка.

И все пак, ако не е станало ясно – това каране е трудно във всяко отношение! Вижте видеото, вижте данните за маршрута и преценете дали да приемете предизвикателството!


Картата е базирана върху BG Mountains / kade.si . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.

Начална точка: паркинга до пощата в гр. Нови Искър
Дължина: 31,0 км
Изкачване: 1190 м
Ниво на техническа трудност: високо
Физическо натоварване: високо
Продължителност: 4-7 часа (в зависимост от темпото, почивките и т.н. )
Вода: 1,5-2 л. /чешми няма, но може да се купи от магазинчета в с. Владо Тричков/
Храна: за половин ден
Терен:
– асфалт – 8.8 км
– черни пътища – 15,6 км
– пътеки – 6,6  км


Реклама

Описание

Маршрутът започва от паркинга пред пощата на гр. Нови Искър. Преминавате жп линията и р. Искър и започвате да катерите склона, за да се прехвърлите към с. Владо Тричков.  В селото отново пресичате реката и преминавате на отсрещния баир и тук нещата започват да стават сериозни като наклон и изкачване. След като изкачите хребета над дефилето, постепенно обръщате посока към селото, следвайки черен път обратно. Малко след като започне остро да се спуска, следва да се отклоните по трудно забележима пътека вляво. Още по-стръмна и с минимално сцепление! Ще се озовете над стара кариера, където има красиви гледки и възможности за атрактивни заигравки с терена. В подножието ѝ поемате надясно по път, който постепенно ще се „изостри“ сериозно. След като прехвърлите билото, следва хубавата пътека над с. Кътина.Текст, снимки и видео: Борис Първанов
Ако харесвате материалите, които той публикува, можете да го подкрепите чрез някоя от следните платформи:
https://www.patreon.com/BorisParvanov
https://www.buymeacoffee.com/BorisParvanov

Revolut: @borisparvanov
IBAN: BG09STSA93000010553431
paypal: [email protected]

Файлове

Изтегли (gpx)