Томас Пидкок за четвърти път постигна победа в XCO състезанието за Световната купа в Нове место, Чехия. Британецът атакува в третата обиколка и се откъсна пред основната група, като само Нино Шуртер (Швейцария) успя да го последва и в следващите 1-2 обиколки поддържаше близка дистанция. До края на състезанието обаче Пидкок не спираше с атаките и си изгради комфортна преднина, с която пресече пръв финалната линия. Шуртер също не бе застрашен от догонващите го съперници за второто място, а трети завърши Марсел Гуерини (Швейцария).

При жените съотборничката на Пидкок в тима Ineos Grenadiers Полин Феран-Прево (Франция) постигна още по-безапелационна победа, като през голяма част от състезанието караше съвсем сама и необезпокоявана на челната позиция. С това тя дава сериозна заявка, че е във върхова форма за предстоящите Олимпийски игри в родината ѝ. На второ и трето място завършиха Хейли Батън (САЩ) и Алесандра Келер (Швейцария).


Реклама

Ако желаете да изпратите ваши снимки за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани в тази страница: https://mtb-bg.com/mtb-bg-contributors/.