Митко Гърков в момента е почти единственият активен планински колоездач в Гоце Делчев. Повечето други от готината тайфа, която преди време изгради чудесното ендуро/DH трасе над града (когато Митко бе още в начална юношеска възраст и знаех името му само покрай детските състезания), сега са заети с други неща и рядко успяват да се качат на байковете си. Затова пък Митко е неуморен – както в карането, така и в поддържането на трасето, по което дори е изградил и някои нови елементи за смелчаци, като този скок на снимката. Единственото, което обикновено му липсва, е компания за каране, така че той се радва много на всеки гост, който дойде да пробва домашното му трасе.

Това е една от онези малки истории, които доказват, че желанието за каране и за изграждане може да е по-силно от трудностите, които понякога срещаме по пътеката на живота. Затова, ако сте наумили да отидете в някой уикенд над Гоце Делчев, не забравяйте да се свържете предварително с Митко чрез страницата и контактите на местния клуб „МТБ Гоце ендуро“ и да си направите заедно кефа по пътеките!

 


Реклама

Ако желаете да изпратите ваши снимки за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани в тази страница: https://mtb-bg.com/mtb-bg-contributors/.