Атлетите на Red Bull Валентина Хол (Австрия) и Лоик Бруни (Франция) отново триумфираха в третия кръг от Световната купа по спускане в австрийския курорт Леоганг. След обилни дъждове в дните преди състезанието, условията за каране съвсем не бяха лесни, макар че за финалните спускания трасето вече бе започнало да поизсъхва.

При жените Вали Хол видимо бе по-стабилна и уверена в трудните участъци и до края на спускането си успя да натрупа солидна преднина от над 7 секунди. Втора завърши американката Анна Нюкърк, която бе и една от изненадите в състезанието, а завръщане на подиума (на трета позиция) отбеляза Мириам Никол (Франция), която пропусна доста състезания заради травми.

При мъжете също имаше изненада – завършилият на трето място Лахлан Стивънс-МакНаб от Нова Зеландия до момента бе напълно непознат за широката публика. За разлика от него, Фин Айлс и Лоик Бруни са редовни призьори в Световната купа и за пореден път се конкурираха за първото място, като Бруни бе с 2 секунди по-бърз. Това го изстреля далеч напред и във временното класиране за сезона.


Реклама

Ако желаете да изпратите ваши снимки за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани в тази страница: https://mtb-bg.com/mtb-bg-contributors/.