Миналата седмица се оказа доста натоварена за състезателите в ХС дисциплините, тъй като в Нове место, Чехия в рамките на 6 дни се проведоха общо 4 старта – два пъти ХСС и два пъти ХСО. Това се случва за пръв път в историята на сериите, но то пък кое ли е нормално през 2020 година? Самият факт, че първите състезания за сезона бяха чак през есента е достатъчно показателен…

За да е още по-интересно, участниците се изправиха пред коренно различни условия за каране – при първите състезания валеше дъжд и трасетата бяха мокри и кални; за втория кръг времето бе хубаво и се караше предимно по сухи терени.

Повече подробности за състезанията можете да прочетете в репортажа на UCI: https://www.uci.org/mountain-bike/news/2020/young-stars-shine-at-xco-world-cup-double-header-but-the-champions-bite-back.

Гледайте и наличните до момента видеоклипове с най-важните моменти:


Реклама

Ако желаете да изпратите ваши снимки за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани в тази страница: https://mtb-bg.com/mtb-bg-contributors/.