Начало Пътеки Маршрути Пампорово - Мечи чал 2017 - карта на трасетата
Пампорово - Мечи чал 2017 - карта на трасетата
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 21 Юни 2017 09:36    Печат

Както се разбра още в началото на пролетта, Пампорово и Мечи чал (Чепеларе) от 2017 г. ще работят като единна байк-зона, може би най-голямата на Балканите. Екипът на Concept Creative положи доста труд в последните месеци, за да добави още пътеки и трасета към съществуващите до момента. Благодарение на това новата карта на обединената байк-зона изглежда така:


Реклама

За да разгледате всичко в детайли, можете да изтеглите картата в PDF формат.

Ето какви са основните акценти:

Трасето за спускане над Чепеларе е е възстановено под името "Брус Лий". Освен него, в тази зона са обособени още няколко маршрута/трасета за туризъм и колоездене с по-ниска техническа трудност, като някои от тях осигуряват и връзка с Пампорово, т.е. за хората, чиито велосипеди имат предавки за изкачване, това ще са най-удобните и безопасни варианти за преход от едната зона за каране към другата и обратно.

Новости има и по склоновете около Пампорово. В посока Смолянски езера, под №16 виждаме още едно трасе, по-обиколно.

Между центъра на курорта и вр. Снежанка, с №15 е обособен и пешеходен туристически маршрут, по който карането на велосипед е забранено, но пък разходките със семейство или приятели са силно препоръчителни.

Останалите трасета са добре познати - остава само да си припомним колко е хубаво карането по тях!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 21 Юни 2017 10:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори