Home Mountain Enduro 2017 | GPS следа

По време на съботните тренировки за Home Mountain Enduro свърших една работа, за която дори бях получил специално поръчение от някои хора, а именно – записах с GPS-а трансферните и специалните етапи за състезанието, така че да може и хора, които не познават някои от пътеките и не са участвали в състезанието, да пробват пътеките, които са доста разнообразни и различни една от друга.

Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.


 


Тази статия е подготвена със съдействието на:


Описание:

Трансфер 1 започва от сцената в Бояна (може да започнете и от Боянското ханче) и включва две части, разделени от лифта. Първата част е от Бояна до Драгалевския лифт. Изкачваме се първо по стръмни улици, след това по алея с променлив наклон. С лифта се транспортираме до междинната станция (Голи връх), откъдето започва втората част – караме нагоре по пътя за Алеко и се отклоняваме по пътя за писта „Витошко лале“.

Специален етап 1 започва от писта „Витошко лале“ и завършва над Симеоново. Кара се предимно по бързи, прави и не много трудни пътеки и алеи, но не липсват изненади. Има и някои трудно забележими разклони, така че сверявайте с GPS по-честичко. Ниво на трудност – Т3.

Трнсфер 2 започва с изкачване по алеята към Симеоновските езера и под тях се отклоняваме по алея/черен път към Драгалевци – предимно равен. Целта е да стигнем отново до лифта и с него да се качим до най-горната станция (Голи връх).

Специален етап 2 е изцяло по трасето за спускане от Голи връх до Бай Кръстьо.Ниво на трудност – Т4.

Трансфер 3 е записан само в частта от станция Голи връх до заслон „Ушите“, тъй като няма смисъл човек да се мори по пътя за Алеко, по-добре е да ползва пак лифта. Иначе в състезанието изкачването е по него.

Специален етап 3 започва от заслон „Ушите“ и завършва малко преди хижа „Момина скала“. Кара се по разнообразни пътеки, предимно каменисти, на места силно пресечени, с много криви камъни.Ниво на трудност – Т4.

Трансфер 4 е съвсем кратък – по алеята от хижа „Момина скала“ до Плюещата чешма.

Специален етап 4 е добре познатата на столичните планински колоездачи пътека зад хотела при Копитото. Завършва при най-горните къщи на Бояна. Ниво на трудност – като цяло Т3, но има една отсечка, която е Т4.

Трансфер 5 е обратно до старт-финала по павирани улици и каменна алея.


Ако желаете да изпратите маршрут или GPS следа за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>