Начало Пътеки GPS следи Home Mountain Enduro 2017 | GPS следа
Home Mountain Enduro 2017 | GPS следа
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 07 Август 2017 11:16    Печат

По време на съботните тренировки за Home Mountain Enduro свърших една работа, за която дори бях получил специално поръчение от някои хора, а именно - записах с GPS-а трансферните и специалните етапи за състезанието, така че да може и хора, които не познават някои от пътеките и не са участвали в състезанието, да пробват пътеките, които са доста разнообразни и различни една от друга.


Картата е базирана върху ОФРМ Геотрейд . Кликнете върху нея, за да я отворите в по-голям размер.
Тази статия е подготвена със съдействието на:Описание:

Трансфер 1 започва от сцената в Бояна (може да започнете и от Боянското ханче) и включва две части, разделени от лифта. Първата част е от Бояна до Драгалевския лифт. Изкачваме се първо по стръмни улици, след това по алея с променлив наклон. С лифта се транспортираме до междинната станция (Голи връх), откъдето започва втората част - караме нагоре по пътя за Алеко и се отклоняваме по пътя за писта "Витошко лале".

Специален етап 1 започва от писта "Витошко лале" и завършва над Симеоново. Кара се предимно по бързи, прави и не много трудни пътеки и алеи, но не липсват изненади. Има и някои трудно забележими разклони, така че сверявайте с GPS по-честичко. Ниво на трудност - Т3.

Трнсфер 2 започва с изкачване по алеята към Симеоновските езера и под тях се отклоняваме по алея/черен път към Драгалевци - предимно равен. Целта е да стигнем отново до лифта и с него да се качим до най-горната станция (Голи връх).

Специален етап 2 е изцяло по трасето за спускане от Голи връх до Бай Кръстьо.Ниво на трудност - Т4.

Трансфер 3 е записан само в частта от станция Голи връх до заслон "Ушите", тъй като няма смисъл човек да се мори по пътя за Алеко, по-добре е да ползва пак лифта. Иначе в състезанието изкачването е по него.

Специален етап 3 започва от заслон "Ушите" и завършва малко преди хижа "Момина скала". Кара се по разнообразни пътеки, предимно каменисти, на места силно пресечени, с много криви камъни.Ниво на трудност - Т4.

Трансфер 4 е съвсем кратък - по алеята от хижа "Момина скала" до Плюещата чешма.

Специален етап 4 е добре познатата на столичните планински колоездачи пътека зад хотела при Копитото. Завършва при най-горните къщи на Бояна. Ниво на трудност - като цяло Т3, но има една отсечка, която е Т4.

Трансфер 5 е обратно до старт-финала по павирани улици и каменна алея.


Ако желаете да изпратите маршрут или GPS следа за публикуване в MTB-BG.com, свържете се с нас на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 05 Август 2017 02:37 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори