Vitosha Bike Day 2022

На 13 ноември по новото трасе „Витошко лале“ край едноименната писта бе закрит сезонът по спускане, като това бе само половината от програмата на събитието. Другата половина бе награждаването на призьорите в Българските колоездачни серии за 2022 г. Те обединяват Детските серии по спускане, Българските даунхил серии и Българските ендуро серии. Снимките от тази церемония са в края на албума.

За първи път след откриването си тази есен, трасето „Витошко лале“ НЕ беше сухо. През нощта във високите части на Витоша бе паднал малко сняг, който превърна горната част от дълбокия слой прах и рохкава почва в „мазен лизгоч“, а корените и камъните по пътеката изглеждаха още по-страшни и непредвидими. Отдавна не бях снимал байк събития и се оказа, че този занаят също се забравя, особено като се има предвид, че и светлината във вековната витошка гора се оказа твърде недостатъчна. Въпреки това публикувам всички кадри, които успях да „спася“, макар много от тях да не са за показване пред широка публика. Така и така премръзнах като куче по северния склон, поне да зарадвам с някоя снимка тези, които предпочетоха да карат в тези условия!

Реклама

Тъй като съм сигурен, че ще има от често задаваните въпроси, ето в аванс отговори на някои от тях:

Ще има ли още снимки от събитието?
Не, това са всички мои снимки, за които съм преценил, че стават за публикуване в публичното пространство, при това съм се старал да има поне по един кадър за всеки участник, попаднал пред обектива ми, дори когато този кадър не е нещо специално.

Не намирам моя снимка. Защо?
Защото в снимането винаги има и доза късмет и не винаги успявам да направя снимки на всички участници. Понякога фотоапаратът не е фокусирал; понякога се е наложило да сменя обектива и през това време съм изтървал някого; причините може да са най-различни. Живот и здраве, следващия път!

Можете ли да ми изпратите снимките на номер еди кой си?
Съжалявам, но не разполагам с време за това. Снимките в албума са обработени за постигане на по-високо качество и е най-добре да си ги изтеглите оттам. Единственото изключение е за читателите с абонамент в МТБ-БГ – те могат да получат обработени и в оригинален размер снимките за избран от тях участник, включително и такива (ако има), които не стават за публично споделяне.