Румънска МТБ забава в Трансфагарашан и Палтиниш

Ако напишете в Google „трансфагарашан“, ще ви излязат предимно снимки на един виещ се със серпентини планински път. А на всеки е известно, че когато пътят е такъв, то и планината около него си я бива!

Трансфагарашан е едно от местата, заснети в този малък албум със снимки от Тодор Зъбов. Има и няколко на Ивайло Попов (Рекси), а третият участник в това приключение е небезизвестният Боби Радев (Man6) от магазин Baze. Освен споменатото високопланинско шосе, в Трансфагарашан има и гондола, която те качва на над 2000 м срещу 80 леи (40 пътник, 40 байк). Тодор споделя: „Там карахме само една пътека, която беше мноооого сериозна; бях си харесал още две, но тази ни изцеди“.

Впрочем точно около магазин Baze се заформя „агитката“ за това пътуване до Карпатите. Тя е смесена – освен тримата споменати, в буса се качват и някои членове на КК „Кооп“, чиято пък цел е едно състезание в Палтиниш – MTB Triada. Нашите се представят доста добре в състезанията, които включват 1 ден ХСО и един ден ХСМ. Илия Вълканов завършва първи и в двата старта; дъщеря му Йоана е втора при девойките – също в двата старта. Другите български участници също завършват около топ 10, някои и с технически проблеми. Сбит разказ за състезателната част и снимки от нея може да видите в страницата на КК „Кооп“.

Палтиниш е другата дестинация за каране и за Тодор, Иво и Боби. В района има доста малки, но правени специално за МТБ трасенца, както и много диви пътеки. „Направихме две спускания по 30-40 км до Сибиу, откъдето са градските снимки“, разказва Тодор. „От Сибиу за Палтиниш три пъти дневно тръгва автобус, 50 местен с ремарке за 16 велосипеда, струваше няколко лева. Шофьорът, като види скъпи колела, веднага отваря багажника, за да не се возят на ремаркето, въпреки че и то изглеждаше съвсем добре“.

Реклама