По пътищата и чобанските пътеки на изток от Карлово

За разлика от по-дългите маршрути нагоре в Централен Балкан, които изискват добри умения за каране по стръмни и технични терени и достатъчна физическа издръжливост, подножието на Стара планина осигурява по-кратки и леки варианти за каране, но не по-малко приятни, особено през пролетта и есента, когато по високите части температурите вече са твърде ниски, а денят е кратък и не предразполага към дълги и тежки приключения.

Затова и аз в компанията на двама приятели в края на октомври 2020 г. се разходих в полите на Балкана между Карлово и Калофер. След като предишния ден се бяхме наситили на пътеки над с. Слатина, тук очаквах да намерим предимно черни пътища и маршрути за начинаещи по леки терени. Обаче… една от най-хубавите изненади за мен е, когато някой „предполагаем“ черен път се окаже хубава, технична и забавна пътека! А през този ден имаше точно такива изненади и в крайна сметка маршрутите за начинаещи се оказаха доста по-малко от очакваното, но пък кефът за нас доста по-голям! Очаквайте скоро описанията на маршрутите!

Жалко само, че дъждът, който по прогноза бе за следващия ден, подрани с няколко часа и ни накара да приключим преждевременно…

Реклама