Home Mountain Winter DH 2021

Началото на състезателния сезон за 2021 г. по традиция бе поставено със зимното състезание по спускане Home Mountain Winter DH, което се провежда на Витоша.

Тази година условията бяха далеч от перфектни – както за каране, така и за снимане. Но пък ентусиасти имаше достатъчно, за да запълнят стартовия списък и дори да останат резерви.

Аз успях да се кача чак за финалните спускания – от тренировките „закачих“ само последните няколко човека. Снимките ми също са далеч от перфектни, но се опитах да има по някоя за почти всеки участник във финалите.

Тъй като съм сигурен, че ще има от често задаваните въпроси, ето в аванс отговори на някои от тях:

Ще има ли още снимки от състезанието?
Не, това са всички мои снимки, за които съм преценил, че стават за публикуване в публичното пространство, при това съм се старал да има поне по един кадър за всеки участник, попаднал пред обектива ми, дори когато този кадър не е нещо специално.

Не намирам моя снимка. Защо?
Защото в снимането винаги има и доза късмет и не винаги успявам да направя снимки на всички участници. Понякога фотоапаратът не е фокусирал; понякога се е наложило да сменя обектива и през това време съм изтървал някого; причините може да са най-различни. Живот и здраве, следващия път!

Можете ли да ми изпратите снимките на номер еди кой си?
Съжалявам, но не разполагам с време за това. Снимките в албума са обработени за постигане на по-високо качество и е най-добре да си ги изтеглите оттам. Единственото изключение е за читателите с абонамент в МТБ-БГ – те могат да получат обработени и в оригинален размер снимките за избран от тях участник, включително и такива (ако има), които не стават за публично споделяне.

Реклама