Беласица 2020

Заглавието на този фотоалбум в никакъв случай не е сгрешено – просто сега му дойде времето. А иначе каранията се случиха миналата година през пролетта и лятото, когато по молба и възложение на Българска Фондация Биоразнообразие прекарах с приятели доста дни в планината Беласица с основна задача да „инвентаризирам“ познатите отпреди маршрути за планинско колоездене там, както и да потърся някои нови за създаването на карта с пешеходни и веломаршрути, която можете да видите тук: https://bbf.biodiversity.bg/bg/Karti-i-danni.c160.

Картата е направена по проект „С раница и колело в Беласица“, осъществен благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум, както и с доброволния принос на редица съмишленици и приятели на БФБ.

Някои от данните събрани за нея, ще бъдат добавени и в МТБ Справочника тази пролет, може би дори през този месец. Но пълните описания засега е най-добре да видите на посочения вече адрес: https://bbf.biodiversity.bg/bg/Karti-i-danni.c160.

А тук съм направил извадка на най-сполучливите снимки, които направихме по време на каранията. През април и май ниските части на Беласица обикновено са идеални за планинско колоездене, а през юни-юли билото също ви очаква в пълната си прелест.

Реклама