Томаш Славик показва какво да очакваме от Red Bull Cerro Abajo в Генуа

В атрактивно видео със спускане по улиците (и не само!) на Генуа Томаш Славик, един от най-добрите състезатели по градско спускане в последните години, показва какво можем да очакваме от трасето на първото европейско състезание от серията Red Bull Cerro Abajo. То ще се проведе в прочутия италиански град от 18 до 20 октомври 2024 г.

Сериите по градско спускане Red Bull Cerro Abajo имат вече 20 годишна история, но до момента тези атрактивни състезания се провеждаха само в държави от Латинска Америка (не случайно и името на сериите е на испански). Един от легендарните домакини на такива стартове е чилийският град Валпарайсо, а в последните години до него се нарежда и Гуанахуато в Мексико. В предишни години състезания е имало и в Колумбия и други държави от Южна Америка.

Сега обаче Red Bull Cerro Abajo за пръв път ще стъпи на европейска земя. Тесните и стръмни улици на Генуа ще станат основа на трасето за екстремната градска надпревара, а старинните сгради ще бъдат величествен декор за карането на някои от най-бързите спускачи в света, профилирани в този тип състезания. Класическа е и музиката (на Вивалди), която върви като фон към видеото на Томаш Славик, който ще е един от претендентите за победа в този първи европейски старт. Това ще е и последният кръг от сериите за 2024 г.

Реклама

Между другото, между Генуа и Валпарайсо (родното място на Cerro Abajo) има тясна връзка. Чиийският град е известен като „Тихоокеанската Генуа“ заради архитектурата си и заради наличието на много хора с произход от италианския град, които са се преместили там през 20 век в търсене на късмет и по-добър живот.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>