DANGERLUMEN — най-лекия електрически маунтин байк в света

Густав Гулхолм, познат в Instagram с името Dangerholm, е шведски колоездач, чиято страст, освен карането, е и сглобяването на тунинговани и уникални със своята окомплектовка велосипеди, като често целта е постигане на възможно най-ниското тегло при запазване на зададените от производителя функционалност и предназначение. Scott e една от марките, с които Dangerholm работи най-често и това не е учудващо, защото техните рамки неизменно са едни от най-леките на пазара и съответно са добра основа за подобни проекти.

Най-новата цел, която си е поставил Dangerholm, е да сглоби най-лекия планински е-байк в света. Както се досещате, той започва с рамка от новия Scott Lumen, но монтира на нея цял куп екстравагантни, редки и доста скъпи компоненти, а също така прави и модификации по самото задвижване и батерията, за да постигне невероятното тегло от 12.9 кг! Освен тази максимално олекотена версия за ХС каране, шведът е създал и още една – вторият байк е ориентиран малко повече към АМ сегмента и е с 1кг по-тежък, но е също така и с по-здрави компоненти.

Всичко това е представено с пълни подробности в следващия видеоклип от Scott и самия Dangerholm:

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>