Откриват сезон 2023 на Витоша този уикенд

Тази събота, 3 юни, ще бъде дадено официално начало на летния сезон на Витоша. Три лифта ще работят всеки уикенд при благоприятни метеорологични условия до края на сезона.

За по-малко от час жителите и гостите на София ще могат да достигнат от столицата до емблемата на Витоша, Черни връх, с новите комбинирани билети „От града до върха на планината“, включващи ползване на кабинков лифт „Симеоново“ и седалковите лифтове „Витошко лале“ 1 и 2.

Освен за пешеходен туризъм и разходки, планината предлага отлични условия и за практикуване на планинско колоездене – с множество маршрути с различни нива на трудност, подходящи както за начинаещите, така и за напредналите. За улеснение на всички колоездачи лифтовете са оборудвани със специални куки за окачване на велосипедите, а в кабинковия лифт за първи път от години насам ще се допуска превозването на колела.

Различни видове комбинирани билети, семейни пакети, карти за колоездачи, карти за парапланеристи и множество най-различни активности ще се предлагат в „домашната“ планина на софиянци това лято, а мотото на сезона е „Преоткрий Витоша“.

Реклама

С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд, а организаторите обещават много адреналин и силни емоции.

По традиция надпреварата е част от календара на Столична Община и се провежда с подкрепата на фондация „София европейска столица на спорта“, като за девета поредна година ще предизвика някои от най-добрите планински колоездачи от цяла България!

Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Участниците ще бъдат разделени в общо 8 различни категории по пол, възраст, елит, хоби и, за първи път, електрически велосипеди. За победителите има подготвени много награди, любезно предоставени от партньорите на събитието от Ред Бул, магазини Стената, Керхер България, Допелхерц, Aquamatrix и Fury Flow.

Актуална информация за цени, метеорологичната обстановка и уеб камери в реално време, както и всичко интересно, което се случва на Витоша, можете да откриете на www.vitoshaski.com и профилите на Витоша ски във Facebook и @vitosha.mountain в Instagram.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>