Календар за 2023 г. на сериите по спускане на iXS

В края на годината iXS обяви датите за своите серии по спускане през 2023 г., които се ползват с особена популярност и сред българските състезатели по спускане, за които тези състезания се явяват важна стъпка към международната сцена. Достатъчно е да припомня, че звездата на Изабела Янкова изгря за първи път именно в тези серии, като тя далеч не е единствената, която натрупа ценен опит в тях. През 2022 г. Деница Тошева също се представи добре в своята възрастова група, а при момчетата и мъжете общият брой участници от България в едно или друго от събитията е може би около дузина. Сигурен съм, че и през следващия сезон състезанията на iXS ще имат подобно значение, така че вижте как изглежда техният календар за 2023 г.

Макар че са по-малко на брой, състезанията от серията iXS European Downhill Cup са смятани за по-трудни и престижни и привличат по-голям брой елитни състезатели. Не е рядкост в тях да се включат дори някои от най-големите звезди в спускането. Видно е, че през 2023 г. тези събития ще разчитат на разнообразието – всяко от състезанията ще се проведе в различна държава, като първите три кръга са сравнително близо до България, така че в тях със сигурност може да се очаква българско участие.

Реклама

Серията iXS Downhill Cup се е доказала като инкубатор за млади таланти, особено на територията на Германия, където се провеждат повечето от събитията в нея. Единствено последният кръг през 2023 г. ще бъде в друга държава – Швейцария. Макар и по-отдалечени от България, тези състезания също може да привлекат някой наш участник.

Повече подробности за календара на iXS може да прочетете тук: https://www.ixsdownhillcup.com/en/OUT-NOW-Race-Calendar-2023.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>