Пампорово прие финала на Българските ендуро серии за 2022 г.

От 2 до 4 септември в Пампорово и горите над Смолян се проведе деветото поредно издание на едно от най-трудните и интересни събития в планинското колоездене у нас – Elevation 999. То се оказа и последен кръг в ендуро сериите, след като някои от другите състезания, планирани за 2022 г., бяха отменени. В надпреварата се включиха някои от най-добрите родни колоездачи, както и представители на Гърция, Турция, Италия и Финландия.

Най-добро общо време – 23:47.92 минути – от всички 5 специални етапа и близо 15 километра спускане с над 1500 м отрицателна денивелация успя да постигне Стоян Върбанов от местния отбор от Смолян – „Райдърс Юнайтед“. Той заслужено се класира първи в категория мъже елит, а втори и трети след него останаха Йордан Донев от „Хоталич“ и Георги Райнов от „Genesis Epic”.

При юношите класирането оглави Велин Дойчев с 24:53.46 минути, което е и второто най-добро време от всички категории. Втори и трети след него се класираха Матео Негрисоло от Италия и Данаил Петков от „Райдърс Юнайтед“.

В категория Мастър 35+ първи на почетната стъбличка се нареди Георги Петров от клуб „Виво“, втори се класира Александър Хаджиев отново от „Райдърс Юнайтед“, трети остана Николай Гетов от „Враца Трейлс“.

При мъжете над 45 години най-бърз беше Иван Чакъров, втори след него Боян Павлов, а на трето място се класира представител на съседна Турция – Ерман Балкин. При дамите първото място зае Мартина Григорова от „Враца Трейлс“.

Реклама

Събитието се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Хотел Перелик, Ред Бул България, DoppelHerz и др. и с него беше сложен официален край на Българските ендуро серии за 2022 година, които тази година включваха общо 4 старта в Петрич, Пловдив, Витоша и Смолян.

Междувременно сезонът в Пампорово продължава, като лифтовете и Велопарк Пампорово ще продължат да работят  всеки ден до 25 септември. На разположение на гостите на курорта са също приключенски парк „Язовира“, туристически център „Пампорово“ с всички предлагани на място услуги, кулата „Снежанка“ и още много забавления за малки и големи.

Повече информация за всичко интересно, което предстои в курорта, актуални оферти и специални предложения, можете да откриете на www.pamporovo.me

Текст и снимки: Организаторите

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>