Вижте две хубави интервюта с Изабела Янкова

Изабела Янкова се превръща в звезда на световната DH сцена пред очите ни и това се случва почти толкова бързо, колкото тя преминава през поредното трасе за спускане. Успехите ѝ през сезон 2021 бяха толкова грандиозни, че отстрани все още изглеждат като някакъв сън, като неочаквано сбъдната мечта.

За 17-годишната състезателка от Тетевен обаче те са резултат от много труд, подкрепа от семейството, лишения и отдаденост. Да, всички сме чували това „клише“ и може би е голям проблем, че твърде малко хора вярват в него. Затова с удоволствие и огромно уважение споделям две скорошни интервюта с нея, в които тя разкрива доста черти от характера си, доста подробности (които обикновено остават скрити) за това как човек стига до подобни постижения. Досега бях останал с впечатлението, че Изабела е пестелива в думите си, което е често срещано при хора, които работят усърдно и фокусирано за постигането на определени цели. И това ще прозвучи като клише, но в тези две интервюта аз лично научих много от тази млада МТБ дама – не само за нея самата, но изобщо за мисленето на един човек, който е надминал очакванията – и своите, на всички други.

Едното интервю е за Pinkbike и е на английски език: https://www.pinkbike.com/news/getting-to-know-junior-dh-world-champion-and-wyn-tvs-privateer-of-the-week-from-val-di-sole-izabela-yankova.html.

Другото е за българския спортен YouTube канал „The Jungle of Sports“ и е доста дълго, но си струва да го изгледате, когато намерите време, пък и то си е на български език, с гласа и лицето на Изабела: https://www.youtube.com/watch?v=s-rYQ8QjIPs.

Междувременно стана официална и новината, че през 2022 г. Изабела ще кара като професионален състезател за Specialized. В България тази информация се появи още в края на 2021 г., но дори и сега Изи все още не може да разкрие всички подробности. Важното е, че следващата голяма крачка за нея вече е факт.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>