Red Bull Rampage 2021 – резултати

В МТБ-БГ няма да намерите дълъг репортаж за никое от изданията на Red Bull Rampage, защото това не е събитие, което може да се преразкаже с думи. Или поне аз не мога…

Затова само за протокола ще публикувам резултатите от 2021 г., а за повече подробности можете да гледате повторението на прякото предаване от 15 октомври: https://www.youtube.com/watch?v=4vGOp-dPXJU. Сигурен съм също така, че тепърва ще се появяват десетки видеоклипове и хиляди снимки от събитието.

Снимка: Garth Milan / Red Bull Content Pool

Но да се върнем към резултатите… Брандън Семенук (на снимката горе), след като падна по време на първото си спускане, направи лека корекция във второто, спестявайки един рискован трик, след което обаче компенсира с главозамайващи слоупстайл изпълнения и грабна четвъртата си победа с актив от 89 точки. Редно е да отбележа, че канадският фрийрайд виртуоз бе единственият, който караше с еднокоронна вилка и това му позволи да блесне с някои доста сложни и „завъртяни“ трикове. Освен че поведе в „класацията“ за най-много титли в Red Bull Rampage, Семенук стана и първият участник, който постига две поредни победи. Вижте победното му спускане тук: https://www.youtube.com/watch?v=fVYbmBS8ws4.

Снимка: Christian Pondella / Red Bull Content Pool

Неговият основен „конкурент“ в тези неофициални класации, сънародникът му Кърт Сорги (на снимката горе), не остана много по-назад – съдийското жури му присъди 88.33 точки и с този резултат той зае второто място. Неговото спускане може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=HNFp9duXKO0. Трети остана Рийд Богс (на снимката долу) с 87 точки. Ето го и неговото финално спускане: https://www.youtube.com/watch?v=HJgYUCIV97Q.

Снимка: Christian Pondella / Red Bull Content Pool

Ето и пълното класиране:

  1. Брандън Семенук: 89
  2. Кърт Сорги: 88.33
  3. Рийд Богс: 87
  4. Камерън Зинк: 86.33
  5. Тайлър МакКоул: 78.33
  6. Кайл Стрейт: 77.66
  7. Тома Женон: 77
  8. Итън Нел: 73.33
  9. Джаксън Ридъл: 72.66
  10. Зимон Годзиек: 54.33

Винсент Тупин и Том Ван Стийнбъргън са с 0 точки, защото паднаха при първите си спускания и това сложи край на участието им. За съжаление падането на Ван Стийнбъргън бе много сериозно и новините са за няколко тежки фрактури, но все пак се размина с най-лошото.

Реклама

Отделно от горното класиране бяха присъдени и няколко специални награди:

  • Браге Веставик, който се контузи още при тренировките, получи наградата McGazza Spirit.
  • Местната звезда и най-млад участник в тазгодишното издание, Джаксън Ридъл, получи приза за най-добър стил. Наградата за „копачи“ също отиде при неговия екип, включващ Джоел Шокли и Самюел Меркадо.
  • Том Ван Стийнбъргън ще получи наградата за най-добър трик за предното салто, което изпълни преди падането си.
  • Камерън Зинк получи т.нар. Toghness Award (т.е. за награда „за носене на бой“, ако мога да си позволя този жаргонен превод).

Още много информация за събитието назад и напред във времето може да намерите тук: https://www.redbull.com/int-en/events/rampage.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>