Витоша прие финала на Виваком даунхил сериите през уикенда

Текст: Concept Creative
Снимки: Никола Багаров

На 9-10 октомври по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци се проведе Home Mountain Bike Cup – шести, финален кръг на Виваком даунхил сериите за 2021 година. Състезанието по традиция е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София – европейска столица на спорта“.

Въпреки лошото време и тежките условия, пред които бяха изправени участниците, събитието премина успешно и без сериозни инциденти. В надпреварата се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на страната, а състезанието беше решаващо за финалното класиране за годината за повечето от участниците.

Трасето, по което се проведе събитието е с дължина близо 2 км и включва множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия, а непрестанният дъжд през целия уикенд, го направи още по-предизвикателно и трудно за състезателите.  

Най-бърз във финала бе представителят на клуб Хоталич, Севлиево – Стивиан Гатев, който спря хронометъра на 2:20.18 минути  и заслужено се качи на първото място на почетната стълбичка при мъже елит. Втори и трети след него в категорията останаха Асен Стратиев от Райдърс Юнайтед и Йоан Нейчев от Драг.

Реклама

Второто най-добро време за деня от 2:27.90 минути бе постигнато от участника в категория Юноши 15-16 – Калоян Янкулов от Кайлъка Райдърс. Втори след него в категорията и трети в общото класиране с време 2:29.73 се класира представителят на Райдърс Юнайтед – Роберто Василев. Трети остана Божидар Илиев от Хоталич.

При по-големите юноши между 17 и 18 години най-бърз с време 2:34.07 беше представителят на клуб Байк Монополи Михаил Георгиев. След него останаха Велин Дойчев и Костадин Паскалев.

При дамите най-бърза с време 3:00.88 бе Виктория Гончева от Гравити, а при ветераните 30+ класирането оглави Андрей Димов с време 2:52.61.

Победителите в отделните категории получиха парични и предметни награди, предоставени от партньорите на събитието от Нисан България, Виваком, Ред Бул, Допелхерц и други. Със състезанието на Витоша бе сложен официален край на сезона по спускане на Българските колоездачни серии за 2021, а финалното класиране от турнира и повече информация можете да откриете на www.race-series.com.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>