Чепеларе прие четвъртия кръг от Виваком даунхил сериите през уикенда

През изминалия уикенд по трасето за спускане под връх Мечи чал се проведе 4-ти кръг от шампионата по спускане в планинското колоездене – Виваком даунхил сериите. Колоездачи от всички краища на страната се събраха в родопското градче, за да се включат в събитието.

Трасето за спускане „Брус Лий“, част от Велопарк Пампорово – Мечи чал, по което се проведе състезанието, е с дължина над 3500 м и е едно от най-дългите подобни в страната. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни и други естествени и изкуствено създадени препятствия. Въпреки прогнозите за валежи през почивните дни, такива почти нямаше и трасето за състезанието бе доста сухо и прашно.

Най-бърз във финала бе представителят на клуб „Хоталич“ Стивиан Гатев, който се спусна по трасето за 4:19.08 минути и оглави класирането в категория мъже елит. На второ и трето място в категорията се наредиха съотборника му Йордан Донев и Асен Стратиев от „Райдърс Юнайтед“.

Второто най-добро време за деня успя да постигне участникът в категория юноши 15-16 Роберто Василев от „Райдърс Юнайтед“, който спря часовника на 4:29.30 минути. До него на почетната стълбичка се наредиха Калоян Янкулов и Божидар Илиев.

Третото време за деня от 4:32.62 минути бе постигнато от Димитър Мазнейков с падане във финалното му спускане. Той оглави класирането в категорията на 17-18 годишните, а след него останаха Костадин Паскалев и Велин Дойчев. При дамите първа с време 5:19.95 се класира Деница Тошева, втора – Виктория Гончева, трета остана Гергана Цанкова.

Предстоят още 2 кръга от шампионата по спускане до края на сезона – на 25-26 септември в град Петрич, когато състезанието ще бъде и международно и ще носи точки за световната ранглиста и големия финал на Виваком даунхил сериите на Витоша по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ на 9-10 октомври. Повече за събитията можете да откриете на www.race-series.com

“Мечи чал DH” беше последното състезание, на което е домакин Велопарк Пампорово през този сезон. За поредна година родопският ни курорт се утвърди, като предпочитана „байк“ дестинация сред множество българи и чужденци. Паркът разполага с трасета с различни нива на трудност, подходящи за широк кръг от хора, както начинаещи, така и професионалисти.

Реклама

Сезонът в курорта все още не е приключил и ще продължи до 26 септември включително, като на място без почивен ден от 9 до 17 часа работят лифтове №1 и №2, кулата Снежанка, а всеки петък, събота и неделя работи Приключенски парк „Язовира“ и атракциите в него.

На разположение на гостите на курорта всеки ден от 8:30 до 17:30 е и Туристически център Пампорово, където освен да получат информация за всичко, свързано с Пампорово и района, посетителите могат да се възползват от най-различни пешеходни и велотурове и всякакви активности на открито. За всякаква допълнителна информация посетете www.pamporovo.me,  следете социалните мрежи на курорта или позвънете на 070017702.

Текст и снимки: Организаторите

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>