Предстоящи събития през септември 2021

Септември традиционно е един от най-силните месеци откъм състезания и други събития, тази година не е изключение.

Започвайки още от тройката почивни дни (4-6 септември) с двудневното ендуро състезание Elevation 999 в Пампорово и Смолян, календарът продължава с неповторимия 24-часов маратон край с. Мътеница на 11-12 септември. Пак тогава ще се проведе и детското състезание по спускане в Ловеч, както и забавната надпревара в няколко различни дисциплини Чудобой. След средата на месеца идва ред на DH състезанието в Чепеларе (18-19 септември), което е 4 кръг от Vivacom Downhill Series, а седмица по-късно (26 септември) е насрочена Купа Мургаш, която и тази година ще е Държавен шампионат в дисциплината крос-кънтри маратон. За същия уикенд е обявено и състезание по спускане в Петрич, за което все още нямам подробности.

Реклама

Не по-малко натоварено е и при събитията с туристически характер. От утре (събота, 4 септември) започва поредното издание на многодневното МТБ приключение Рудопия, организирано от Байкария. От почивните дни ще се възползват и Крива спица с тридневното Перпендикулярче „По следите на Орфей“. За добро или зло, състезанието „Огнените пътеки на Странджа“ бе отменено и на негово място ще има несъстезателно каране. Байкария имат още едно събитие през септември – в Етрополския Балкан от 24 до 26 септември.

В началото на септември публикувах и есенния календар на Biking Tours. Все още не ми е останало време да добавя събитията в Календара на МТБ-БГ, но можете да ги видите тук: https://mtb-bg.com/2021/09/01/biking-tours-autumn-calendar-2021.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>