Българското участие в четвъртия кръг от iXS European Downhill Cup в Шпичак, Чехия

Тази година европейските серии по спускане на iXS приключват необичайно рано, но за българските фенове това се случи по най-добрия начин – с победа на Изабела Янкова в категория жени елит. Победа не само в състезанието в Шпичак, но и в крайното класиране на iXS European Downhill Cup. Кой би помислил преди 1-2 години, че това ще е възможно?

Награждаване жени елит, iXS European Downhill Cup 2021, четвърти кръг в Шпичак, Чехия
Изабела Янкова и Тристан Ботерам – победители в сериите iXS European Downhill Cup 2021

Следващата цел на Изабела е Световното първенство във Вал ди Соле, което е в края на тази седмица. Излишно е да припомням, че трасето там се смята за едно от най-трудните и технични на международната сцена. Стискайте палци да я видим на подиума и там!

А иначе в Чехия Изи не беше сама. Имаше още трима участници от България – Виктория Гончева, Роберто Василев и Божидар Илиев.

Вики караше стабилно през всичките дни, включително и на финалите, за които условията бяха променени след падналия дъжд. Завърши състезанието на 11 позиция.

Божидар Илиев май се е разписал с най-много падания – както в квалификацията, така и при финалното спускане. Роберто Василев, който в квалификацията завърши 11-и в категория Pro U17, във финалите също е имал срещи със земята. В крайна сметка двамата младежи записаха 16 място (Роберто) и 19 място (Божидар).

Ето и още информационни материали от организаторите на състезанието:

Текст: Любомир Ботушаров
Снимки: Rick Schubert/www.ixsdownhillcup.com


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>