Home Mountain Enduro 2021 – репортаж от организаторите

През изминалия уикенд (21-22 август) по пътеките на Витоша се проведе едно от най-интересните и предизвикателни събития по планинско колоездене в България – седмото поредно издание на Home Mountain Enduro!

Състезанието по традиция, освен част от държавния календар, е включено и в спортния календар на Столична община и се провежда с подкрепата на Фондация “София – европейска столица на спорта”.

Състезанието бе четвърти кръг от Българските ендуро серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачни, които премериха сили в оспорвана надпревара по витошките пътеки. Състезателният ден включваше спускане по близо 15 км, разделени в общо 4 специални етапи, по които се засичаше индивидуално време, както и над 16 км трансферни етапи , в които участниците трябваше да се придвижват на самоход от финалите към стартовете на етапите.

Най-добро време от 23:44.02 минути успя да постигне Йордан Илиев, който бе водач във всички 4 етапа и заслужено спечели първото място в категория мъже елит. До него на почетната стълбичка се наредиха двама негови съотборници от СК „Райдърс Юнайтед“ – Стоян Върбанов и Иван Кобуров.

Реклама

При юношите най-добро време от 25:28.65 минути направи Велин Дойчев от „Хоталич“, следван от Алекс Пешев от „NoBrainz“ и Данаил Петков от „Сините камъни“ . При дамите най-добър резултат постигна  представителката на отбора „All Mountain” Мартина Григорова с време 31:12.16 минути, а на второ и трето място след нея останаха Станимира Пешева от „NoBrainz” и Венета Захариева от „Райдърс Юнайтед“.

В категориите на ветераните над 35 и 45 години първи се класираха Бойко Иванов и Николай Начев. Победителите в отделните категории получиха паричен и предметен награден фонд, осигурен от магазин All Mountain, Skulls & Forks и организаторите на събитието.

Предстоят още 3 кръга от ендуро календара за сезона – в Пампорово, в Смолян и големия финал на турнира през октомври в град Пловдив.  Пълното класиране и повече информация за Българските колоездачни серии можете да откриете на www.race-series.com.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>