Второ място за Изабела Янкова и в Марибор

Снимка: Симеон Джанджев

Пред погледите и виковете на мощна българска агитка (на горната снимка се вижда само част от нея!) Изабела Янкова отново зае второ място на подиума при девойките в поредния кръг от Световната купа в Марибор, Словения.

В квалификационното си спускане вчера Изи е паднала два пъти, но за щастие без сериозни последици, освен това, че завърши на 9 място. Благодарение на позицията си във временното класиране обаче, българката е със статут на защитен състезател по отношение на финалите, където доказа за пореден път, че заслужава тази малка „привилегия“.

Както е видно от времената в долната таблица, Изабела бе мноого близо до първото място. По-малко от секунда не ѝ достигна срещу британската състезателка Фийби Гейл, която е част от отбора на Canyon. На две от контролите Изи е била с по-доброто време.

Единственият друг участник в състезанието бе Велин Дойчев, но за жалост той не успя да премине през цедката на квалификациите.

В следващите дни очаквайте и общ репортаж от Марибор.

2 Responses to “Второ място за Изабела Янкова и в Марибор”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>