Българското участие в iXS European Downhill Cup#2 в Пила, Италия

На 24-25 юли в Пила, Италия се проведе вторият кръг от iXS European Downhill Cup. Изабела Янкова се състезаваше в категория „Жени елит“, където завърши на второ място. Това е отново много значим успех на състезателката от Тетевен, която кара за Riders United. В момента тя води във временното класиране на iXS European Downhill Cup, а това беше 15-ият ѝ пореден подиум.

И ако в предишни години, когато Изабела се състезаваше в по-малките възрастови групи, където съперничките ѝ се брояха на пръсти, то сега тя реши да „скочи“ директно в категория елит и в Пила конкуренцията ѝ включваше още 26 участнички, включително професионални състезателки като Вероника Уидман (която спечели състезанието) и Рей Морисън (позната от Световните ендуро серии).

Няколко думи и за другите трима състезатели от България, които се включиха в надпреварата и също се класираха достойно. Виктория Гончева завърши на 19 място при жените, Роберто Василев е осми при юношите Pro U17 male, а Божидар Илиев е 13-и в същата категория, която включваше общо 26 младежи.

Реклама

Ето и още информационни материали от организаторите на състезанието:

Снимки: Rick Schubert


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>