Предстоящи събития през юли 2021

Някои от събитията даже вече са текущи, а не предстоящи, защото се случват в момента, този уикенд. Но освен тях има още доста мероприятия, планирани за месец юли – и състезателни, и туристически, и други. Вижте какво е качено до момента в календара на МТБ-БГ, с уговорката че е възможно да съм пропуснал някое събитие, за което информацията да не е стигнала до мен, както и че вероятно ще има карания (най-вече туристически или обучителни), които тепърва ще бъдат обявявани.

В момента (събота, 3 юли) текат усилени тренировки за втория кръг от ендуро сериите – Ендуро Враца 2021. Освен него, утре се провежда и традиционният маратон „Шуменско плато“ на велоклуб „Илчов баир“.

„Седмица на колоезденето“ ще се проведе от 5 до 11 юли в Севлиево. Този своеобразен фестивал е организиран от местния велоклуб „Хоталич“ и включва най-различни активности, свързани с почти всички видове колоездене.

Реклама

Междувременно Biking Tours организират петдневен детски лагер в района на хижа „Бунтовна“, а след това и двудневно каране (10-11 юли) в Стара планина за любителите на дълги и трудни пътеки със спускания от вр. Амбарица, по рида Сакарица и други избрани пътеки в района. След това Нено Делирадев и компания ще починат няколко дни, за да се отдадат след това на байк ваканция в Алпите, в курорта Алта Бадия от 17 до 25 юли. И ако това не е достатъчно, следва втори детски лагер в „Бунтовна“ (26-30 юли), а после и начало на приключението Ком-Емине (от 31 юли до 11 август).

Другите организатори на подобни карания също имат сериозни планове за месец юли. Байкария например организират 8-дневното рилско приключение „Рила надлъж и шир 2“ от 11 до 18 юли. В края на месеца добавят и едно двудневно каране в Източна Рила.

Мен лично от 17 до 21 юли не ме търсете, защото тогава е 15-ата „Перпендикулярна вселена“ на „Крива спица“. Малко след това започва и „Перпендикулярче: В сърцето на Западни Родопи“ (23-25 юли), като някои хора вероятно дори ще слеят двете карания в една дълга МТБ ваканция.

А ако се върнем към състезателния календар, на 10-11 юли в Бургас е насрочено традиционното състезание по спускане край кв. Меден рудник, организирано от Shore Invaders. Тази година събитието няма да е част от Българските детски серии – вместо него като четвърти кръг се проведе „Купа Шипка“ в края на месец юни. На 17-18 юли в Пампорово би трябвало да се проведе Националният шампионат (ДЛОШ) по спускане, а в Симеоново този по крос-кънтри. От 23 до 25 юли се очаква международно състезание по спускане (клас 1 на UCI) в Боровец, което ще е и трети кръг от Vivacom Downhill Series. А в самия край на месеца и началото на август ендуро състезателите ще се срещнат за четвърти кръг от ендуро сериите в Банско, а децата и младежите ще карат в Тетевен KIDS DH (пети кръг от детските серии по спускане).

Изобщо, натоварен месец се очертава…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>