Предстоящи събития през юни 2021

Юни традиционно е един от най-натоварените месеци от гледна точка на събития и тази година не е изключение. Вижте какво е качено до момента в календара на МТБ-БГ, с уговорката че е възможно да съм пропуснал някое събитие, за което информацията да не е стигнала до мен, както и че вероятно ще има карания (най-вече туристически или обучителни), които тепърва ще бъдат обявявани.

Започвайки още от първите дни на месеца, виждаме класиката „Родопска идилия“ на Biking Tours (4-6 юни) и едно вълнуващо каране по Балкана от Байкария – „Ботев и шоколадовите пътеки“ (5-6 юни). Bike Ventures също се готвят за ударно каране по пътеките над Велинград в неделя (6 юни). Няма да липсват и състезания! Цели два маратона ще се проведат на 6 юни – Лудогорския в Разград и ПланАинския в София. Наред с тях през уикенда Самоков ще е домакин и на втория кръг в Българските детски серии.

Седмица по-късно, на 12-13 юни, над Лъки ще се проведе едно от най-уникалните събития не само в България – 101 Sерпентини. То е колкото състезание, толкова и приятелско каране, а предизвикателството за любителите на технични пътеки е на страхотно ниво! През същия уикенд почитателите на по-ортодоксалното каране в стил крос-кънтри ще могат да се включат в Джуренец Куест край Своге.

Реклама

Състезателният сезон продължава с още по-силен, направо върхов уикенд на 19-20 юни. Тогава е Обиколката на Витоша, а пък в Пампорово ще си дадат среща най-добрите спускачи, които ще мерят сили и с чуждестранни участници в първия кръг на iXS Downhill Cup и втори кръг от Vivacom Downhill Series. Част от Пампорово байк фест 2021 ще бъде и третият кръг в детските серии. За последния уикенд на месеца пък е насрочено състезанието ХСО Узана над Габрово.

И за да не си помислите, че велотуризъм ще има само в първия уикенд на юни, туровете продължават през целия месец. От 17 до 20 юни Байкария организират каране в Родопите с уникалното име „101 махали, 1 мастика и 0,5 мътеница“, а пък Biking Tours организират ендуро уикенд в околностите на Смолян, след което от 26 юни чак до първия уикенд на юли ще пробват преминаване по международния маршрут Е-8 (Рила-Родопи), което ще е едно много сериозно приключение!

И накрая, но не и по важност, искам да привлека вниманието ви и към една доброволческа акция на 13 юни, организирана от ТД Боерица за почистване и възстановяване на пътеката от Владая към Княжево, която е най-удобната алтернатива на натовареното шосе между двете населени места.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>