Биенвенидо Агуадо приземи 30-метрово предно салто

Текст и снимки: Monster Energy

Испанският фрийрайдър Биенвенидо Агуадо написа нова страница в историята на тази дисциплина, приземявайки успешно 30-метрово предно салто по време на DarkFest 2021.

По този начин той подобри досегашния рекорд на Бас ван Щеенберген (24 метра) и спечели отличието Monster Moment от Monster Energy, които са основен спонсор на събитието в Стеленбош, ЮАР.

„Това са 30 метра, ако трябва да сме точни! Чаках този момент толкова дълго, исках да го направя още на миналия Darkfest, но не успях заради вятъра. Този път всичко беше идеално. Аз съм най-щастливия човек на планетата!“ – Биенвенидо Агуадо

Рекордът вече набира изключителна популярност, имайки се предвид, че BBC, CBS, Fox news и Sexta направиха излъчвания. Този момент ще бъде помнен дълго!

Реклама

Участието в събитието е само с покана, което означава, че гарантирано в него влизат някои най-безстрашните фрийрайдъри, които трябва да се справят с най-големите скокове в света. В повечето случаи скоростта надвишава 75км/ч, разстоянията между излитане и попивка често са над 25 метра, а летежите са на височина от близо 10 метра. Несъмнено DarkFest включва някои от най-големите скокове на планетата. Трасето е изградено, за да надхвърля границите на възможното с велосипед и да дава възможност на атлетите да правят трикове, които да тласкат фрийрайд спорта в нова посока. Това е петото издание на DarkFEST във фермата Хелсенд в Стеленбош. Събитието не спира да изумява феновете по цял свят, трупайки милиони гледания.

Сам Рейнолдс е създател на DarkFest, като той успя да се справи с подготовката на трасето само за няколко седмици, след като получи зелена светлина да пътува.

„Току що записахме нов световен рекорд на DarkFest. Не мога да бъда по щастлив за Биенве и това невероятно начинание! Построихме най-големите скокове и този трик е причината за всичко това. Така успяваме да надскочим себе си и да развиваме спорта! – Сам Рейнолдс

Очаквай най-добрите моменти от DarkFEST в каналите на Monster Energy в следващите дни!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>