Великденски маратон 2021 – класиране

Великденският маратон на велоклуб „Зарата“ е събитие с традиции и за много хора е едно от любимите пролетни състезания. Тази година интересът към него сякаш бе още по-голям – дали заради това, че в условията на пандемия и ограничения хората жадуват за движение и за подобни мероприятия, или пък заради благоприятния климат в Стара Загора, при който дори проточилата се зима не предизвика някаква сериозна драма с пътеките и условията за каране… всъщност факторите за популярността на едно или друго събитие са много, но е факт, че над 150 велосипедисти застанаха на старта в парк „Аязмото“.

Маршрутите по традиция бяха два – за любители и новобранци най-подходящо е трасето с дължина 21 км, а за по-напреднали и опитни състезатели, които си знаят силата, е дистанцията 45 км. За всеки от маршрутите имаше обособени доста категории – и по възраст, и според наличието или не на състезателен лиценз към БФК.

Ето кои са победителите при двете дистанции:

  • Йоана Вълканова (Олимп) при жените на 45 км, категория „до 18г. жени с лиценз“;
  • Бойко Танчев (Мамут) при мъжете на 45 км, категория „40 г.+ мъже с лиценз“;
  • Даниел Ковачев (Е-байк Стара Загора) в състезанието за е-байкове, което бе по същия маршрут;
  • Кристина Дончева при жените на 21 км;
  • Тодор Ангелов (КК „Зарата“) при мъжете на 21 км, категория 19-34 г.
Реклама

Имаше и състезание за деца до 14 г., по самостоятелно трасе, в което се включиха около 50 момичета и момчета.

Пълното класиране с разбивки по възрастови групи и т.н. може да видите тук: https://tracksport.live/r/velikdenski-maraton-byagane-i-koloezdene-2021.

Отзивите от състезанието в социалните мрежи бяха доста положителни. За повече информация погледнете Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1070662516731191/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>