Martobas project | Един ден на трасето „Дерето“ в Стара Загора

Това видео на Martobas project показва част от трасето за спускане „Дерето“, което е изградено между с. Дъбрава и гр. Стара Загора. То набира все повече популярност, особено сред младежите, при това не само тези от града.

Аз самият за първи път видях трасето и карах по него в края на месец март, когато гостувах на местния ХС клуб „Зарата“. За съжаление не бях взел GPS-а с мен, така че GPS следа за МТБ Справочника ще гледам да осигуря скоро чрез някой от местните колоездачи.

Това, което ме учуди най-много при срещата ми с трасето, бяха много деца и младежи по него – някои бяха от Стара Загора, но имаше гости и от други градове, както на юг, така и на север от Балкана. А през уикенда, в който Марто е бил и е снимал това видео, напливът от карачи явно е бил още по-голям.

В горната си част трасето включва предимно скокове, някои от които са с доста внушителни размери. Ако се избягват, не е трудно за каране. В долната част става доста стръмно и интересно, с някои естествени скални прагове и други изпитания.

Доколкото разбрах, доста местни карачи участват в поддръжката и развитието на трасето, но едно от местата, където със сигурност можете да получите повече информация за него, е магазин М55 при Спас Николов.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>