The Mountain Spirit (Горския дух)

…When the last of Light has vanished
He emerges from the Shadows
From the realm of God he’s banished
In his shadow Darkness only follows…

Поезията и мистиката са примесени с добро каране в това ново българско видео, дело на пловдивчаните от Flying Avocado и Not So Smooth Riders:

https://www.youtube.com/watch?v=50AoVEsqV48

Повече за идеята и заснемането на филма ми разказа Валентин Манолов, един от участниците в проекта:

Видеото е снимано на бившeто DH трасе в с. Бойково (Пловдивска област). Снимките ни отнеха около 4 месеца – не за друго, ами защото чакахме мъглите да се завърнат. Идеята беше подчинена на заглавието, а именно карачът да е като дух , който се появява и изчезва в горските мъгли.

Започнахме в един изключително мъглив ден в края на декември, мисля че беше 27-и или 28-и. Мъглата беше изключително гъста дори и в Пловдив. Не се виждаше на повече от десетина метра. Събрахме си такъмите набързо и отпрашихме нагоре с главния герой Светлин Иванов, който се състезава и в ендуро сериите в България. Една особеност на Бойково е, че и най-слабият дъжд прави трасето изключително кално и хлъзгаво, но въпреки че ни валя дъжд, сняг и суграшица цял ден, за щастие се разминахме без произшествия.

За съжаление не успяхме да заснемем всички сцени в този ден и си казахме „Утре ще довършим“, но както често се случва, съдбата имаше други планове. Още на следващия ден горе натрупа сняг, няколко седмици по-късно Светльо се контузи и така зимата дойде и го оставихме за сезона на пролетните мъгли. В края на март най-накрая дойде подходящото време и успяхме да го завършим.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>