Моделът Big Betty на Schwalbe се завърна!

Един от най-интересните продукти за 2021 г. на германския производител Schwalbe е моделът Big Betty. Ако името ви звучи познато, то е защото преди години това бе една от популярните гуми за спускане на тази марка. После тя сякаш бе изместена от други модели, но сега новата версия изглежда много обещаващо и е „напомпана“ с всички актуални технологии за DH и ендуро моделите.

От пръв поглед е видно, че това е една агресивна и доста универсална гума. Според Schwalbe тя е предназначена за спускане и ендуро и покрива всичко от сухи нестабилни/рохкави почви и терени до мокри и кални условия. Централните грайфери са с широки спирачни ръбове за ефективно намаляване на скоростта. Страничните бутони са стабилни и осигуряват изключително сцепление в завоите. Шарката е добре оптимизирана като гъстота, така че да се очиства добре, по без да е прекалено разредена.

Schwalbe лансира Big Betty като задна гума при комбиниране с класиката в жанра Magic Mary. Много потребители обаче вероятно ще харесат новия модел и като предна гума, особено ако искат максимално сцепление при спиране.

В България засега се предлагат три варианта от размера 29х2.40:

  • Big Betty Evolution Super Gravity е със сгъваем борд, подсилени стени и каучукова смес за протектора ADDIX Soft. Гумата е с тегло около 1330 грама и е подходяща за ендуро велосипеди, които ще бъдат карани без пощада по най-техничните и груби терени. Освен всичко друго, тази версия е и с т.нар. „класически“ каркас в бежов цвят. Цената ѝ е 119 лв.
  • Big Betty Evolution Super Downhill също е със сгъваем борд, само че с още по-масивна конструкция и повече слоеве на каркаса. Каучуковата смес също е „най-меката“ за Schwalbe – ADDIX Ultra Soft, което гарантира максимално сцепление във всякакви трудни условия. Вследствие на всичко това гумата е с по-високо тегло (1450 грама), но е изключително надеждна дори и при агресивно каране по най-лошите терени. И тук цената е 119 лв.
  • Big Betty Performance BikePark e доста по-достъпна като цена – 49.90 лв., но това е за сметка на теглото, което е 1620 грама. Причината е най-вече в теления борд. Затова пък този вариант на модела е със здрава конструкция и много износоустойчива каучукова смес. Именно затова е препоръчана от Schwalbe като добър вариант задна гума за хората, които карат често и интензивно в байкпаркове.

В следващите месеци вероятно ще се появят още размери и разновидности, така че следете наличностите онлайн на https://dragzone.bg/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>