Три велосипеда на Drag намериха място в специалното издание „Best Of 2021“ на сп. „World Of MTB“

drag world of mtb best of bikes 2021

Текст: Drag Bicycles
Снимки: World Of MTB

С голяма радост споделяме, че за втора поредна година някои от топ моделите DRAG са избрани сред най-добрите велосипеди за сезон 2021 според известното немско списание World of MTB. Тази година моделите са 3, а именно: крос-кънтри байкът 29 Trigger 9.9 GX-12, неповторимият гравел байк 28 Sterrato CF 7.0 EKAR и детската мечта – 24 Badger Lite DB.

Trigger е SFAFF
Super Fun And F****n’ Faaast

DRAG Trigger е с изключително лека рамка от тройно теглен алуминий, като е напълно оптимизиран да се справи с всичко – от нормално каране до състезателно темпо. Създадохме велосипеда с геометрия, която отговаря на нуждите на крос-кънтри колоездачите, както и на тези, които предпочитат т.нар. down-country (DC) велосипеди. Trigger e с 29″ или 27.5″ колела, в зависимост от размера на рамката. Нисък център на тежестта, по-дълга предница и по-отпуснат челен ъгъл. Със 100 мм ход на вилката, вътрешно окабеляване, boost главини и съвместимост с понижаващо колче за седло – Trigger е универсален твърдак. Независимо дали сте фен на XC или DC!

Trigger 9.9 е върховият модел в семейството на Trigger. Това е велосипед напълно готов за крос-кънтри състезания. Всички компоненти са подбрани с идеята да бъдат ползвани на състезание: преден амортисьор RockShox Recon Gold RL DebonAir, скоростна система SRAM GX 1×12, хидравлични спирачки Shimano Deore M6100 и понижаващо колче KS E-20i го правят чудесен избор за тези, които искат велосипед готов за състезание още от магазина.

Ето и какво пишат от немското списание за модела DRAG 29 Trigger 9.9 GX-12:

„Trigger е един наистина вълнуващ XC-Trailbike от Drag. Велосипедът е оборудван с 29-цолови колела, хидравлично колче за седло Kindshock и 12-скоростна система Sram GX. Интегрираните жила и брони придават на велосипеда изчистен и добре изглеждащ дизайн. Drag е една от големите и разпознаваеми марки за велосипеди в България, която участва в много социални проекти. Работят целенасочено върху популяризирането на колоезденето, организират състезания и плануват разработването на пъмптракове и други съоръжения за каране на велосипеди, с цел да направят този спорт максимално достъпен в България. Това е една отговорна задача но те се справят изключително добре, оставяйки страхотните им велосипеди да говорят сами за тях!“

Тегло: 12,57 кг (размер на рамката M)

Препоръчителна цена: 1999 евро

Очаквана цена за България: 2790 лв.

Повече за спецификацията и геометрията на модела вижте тук: 29 Trigger 9.9 GX-12.


Готов за приключения: DRAG Sterrato CF, окомплектован с Campagnolo EKAR 13 скорости и карбонови капли COX

Sterrato е новият модел на DRAG, който съчетава най-добрите практики и решения от актуалния и иновативен GRAVEL жанр. Ако искате да карате уверено едно и също колело по асфалтирани и павирани пътища, но също и по пътища с груба настилка – чакълести пътеки, горски и черни пътища и дори някои планински пътеки – Sterrato е създаден именно за това. Пригоден за продължително каране, с модерна геометрия, дискови спирачки и внимателно подбрани компоненти, той ще ви даде увереността да карате бързо на всякакъв терен. Карбоновата вилка обира вибрациите и ви дава възможност за прецизно и комфортно управление.

EKAR е следващото поколение 1×13 скоростна система пригодена за каране по чакъл. Това е най-лекият групсет за Gravel в света: надежден, издръжлив и бърз, за да можете да карате с минимално усилие. Уникалната и иновативна скоростна система 1×13 Ekar осигурява пълен набор от предавки с плавни, естествени прогресии на превключване за перфектния ритъм, независимо от вашата скорост и вашия стил на колоездене върху чакъл. С плоча 40T и венец касета – 9-42T – Ekar е готов за всичко и ще ви отведе навсякъде, без значение каква е крайната дестинация!

Ето и какво пишат от немското списание за модела Sterrato CF 7.0 EKAR:

„С модела си Sterrato CF 7.0 българите от Drag искат да запълнят празнината между шосейните велосипеди и маунтин-байковете – накратко, бързо и проходим велосипед за планински условия. Дизайнът на велосипеда, проектиран да изминава дълги разстояния, в комбинация със специално съобразените за новата gravel дисциплина компоненти, създават една истинска all round машина! Използват се най-новите части на марката Campagnolo – Ekar. Еkar e 13-скоростна система проектирана изцяло за gravel, която включва и дискови спирачки и курбели. Останалите части също пасват изключително добре на изцяло карбоновата рамка на Sterrato. Гумите Challenge Gravel Grinder, със своята Skin-wall технология за изработка на страничния борд, допълват модерния и многофункционален облик на велосипеда.“

Тегло: 8.92 кг (размер на рамката М)

Препоръчителна цена: 4399 евро

Очаквана цена за България: 5490 лв. Повече за спецификацията и геометрията на модела тук: 28 Sterrato CF 7.0 EKAR.


Badger е новият модел на DRAG за малките байкъри

Badger е новият модел на DRAG, който се намира на прага между детското колело и планинския велосипед за възрастни. Има всички характеристики на „истинския“ маунтин байк, но адаптирани изцяло по KidFit Pro технологията, разработена от DRAG – всеки компонент е преосмислен и съобразен с анатомията, пропорциите, рефлексите и разпределението на силата на младите карачи. Амбицията на Badger е всяко дете, което се качи на него, да обикне колоезденето още повече от преди и да добие увереност, че колелото и карането са „неговото нещо“.

Badger 24″ Lite DB е със супер лека алуминиева вилка, хидравлични дискови спирачки и много леки и бързи гуми. Специално проектираните лостчета са съобразени с по-късия захват на по-малките ръце. Геометрията на рамката е разработена специфично за малките байкъри, за да могат те да усетят удоволствието от карането и приключенията с колело в цялата им прелест. Височината на средното движение и дължината на курбелите са съобразени с пропорциите на детското тяло, така че да гарантират правилна стойка при каране и въртене на педалите. Те осигуряват най-добрия баланс между точната височина на седалката и възможността да се стъпи на земята.

Ето и какво пишат от немското списание за модела Badger 24″ Lite DB:

„Със своето ниско тегло, малко над 10 кг, и цена под 400 евро Badger 24 Lite DB е изключително добър избор за детски велосипед. Моделът e оборудван с гумите Vee Tire с балон 2.0 инча, които имат страхотно представяне дори върху техничен терен. Кормилото е задоволително широко и всички останали части са съобразени с детската анатомия. Липсата на вилка с окачване подпомага безпроблемния монтаж на по-дебелите гуми и допринася за достигане на ниско тегло на велосипеда, без да се прави компромис с неговото представяне!“

Цена: 399 евро

Очаквана цена за България: 599 лв.

Тегло: 10.17 кг (с педали)

Повече за спецификацията и геометрията на модела тук: 24 Badger Lite DB.

Етикети: , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>