Реми Мортън кара без верига за поредицата Sound Of Speed

Макар че е в рубриката „Видео“, тази статия съдържа най-вече няколко яки снимки, направени от Graeme Murray и предоставени от Red Bull Content Pool.

А видеото може да гледате тук: https://www.redbull.com/int-en/episodes/mtb-raw-s2-e19.

Всъщност това, че Мортън кара без верига, не е единственото интересно нещо около това видео. Гледайки го как кара, можете ли да си представите, че преди три години той бива принудително приведен в кома, за да може да се възстанови от травмите, получени при едно брутално падане в рамките на Loose Fest 2017?

Реми е родом от Нова Зеландия и започва с BMX, като по-късно се прехвърля към планинското колоездене, където бързо прави впечатление при младежите в СК. Междувременно го привличат и големите скокове във фрийрайд събития като Fest сериите, но уви, точно там го застига и бедата – ужасяващо падане, при което той остава със счупен врат, счупено бедро и перфорирани дробове. Докторите казват, че травмите му са като при падане от триетажна сграда и че вероятно се е ударил в земята с около 75 км/ч. За повечето хора след такъв инцидент би било цяло чудо, ако изобщо оживеят и проходят. За Реми обаче това не е достатъчно – той обожава да кара байка си и три години по-късно показва, че е възвърнал голяма част от увереността и техниката си.

Реклама

Photos: Graeme Murray/Red Bull Content Pool

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>