Звукът на скоростта | Джил Кинтнер по пътеките край Белингам

„Звукът на скоростта“ е една от най-готините видео-поредици на Red Bull, защото има за цел да покаже красотата и изяществото на планинското колоездене при максимална скорост и с чист, неподправен звук. Много са атлетите, които са участвали в нея, а през 2020 г. дойде ред и на Джил Кинтнер да се пробва.

За всеки случай припомням, че Джил е една от най-успешните американски състезателки по спускане и макар че отдавна не кара в Световната купа, тя продължава да държи топ ниво и да се радва на скоростта в различни дисциплини и проявления на планинското колоездене – и в състезанията, и извън тях, с DH или ендуро байк.

Всъщност една от причините да поиска да заснеме това видео е новият ѝ велосипед Norco Sight с 29-цолови колела. С него Джил се почувствала толкова стабилна и уверена, толкова бърза, че поискала да пресъздаде това усещане по някакъв начин и за широката публика. В такива случаи е хубаво да имаш в телефонния си указател някой като Клей Портър – един от най-търсените кинематографи в планинското колоездене. По щастливо за Джил стечение на обстоятелствата тя и Портър са дългогодишни приятели, още от времето, когато неговата кариера е започвала, а нейната вече е имала първите си успехи. Въпреки тази тяхна дружба, двамата не са участвали в сериозен съвместен проект и заснемането на филм за Red Bull се превръща в идеалната възможност за това. Скромният екип е допълнен от съпруга на Джил – Брин Аткинсън, който е не по-малко известен с феноменалното си каране, но в случая застава зад обектива на фотоапарата, за да улови снимките, които можете да разгледате в тази статия.

Реклама

Снимки: Bryn Atkinson / Red Bull Content Pool

Още клипове от поредицата можете да гледате тук: https://www.redbull.com/int-en/collections/sound-of-speed-red-bull-bike-video-series

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>