Ендуро Враца 2020 – резултати и видеоклипове

През последните 10 дни имах доста обучения, пътувания и ангажименти, затова нямаше как да добавя навреме класирането от ендуро състезанието над с. Згориград, което се проведе за пръв път и бе последен кръг от Българските ендуро серии за 2020 г.

Както знае всеки, който е карал по пътеките във Врачански Балкан, там „уесно нема“, но за да е още по-трудно, природата реши да излее прилични количества дъжд и да превърне състезателните етапи в кална баня, особено по време на тренировките. Наистина епичен завършек на сезона!

Няколко десетки участници се изправиха срещу хронометъра в тези трудни условия и ето какво отчете той за всеки от тях:

Тъй като горните снимки са взети от Facebook и не са особено четливи, ето за всеки случай изброяване на победителите:

При жените най-бърза бе Мартина Григорова, караща за местния клуб Vratsa Trails. При най-младите победител стана Велин Дойчев (Enduro Warriors), а при тези с най-дълъг житейски опит (Мъже 40+) младоликият Цветелин Иванов (Цуцо) от Epic Bikeshop се справи най-добре, макар да не е от редовно каращите в района. Както обикновено, най-оспорвани бяха категориите Мъже 30+ и Мъже 19+. В първата от тях победител стана Добромир Добрев (Enduro Warriors), следван от Георги Петров (Vivo) и Милан Димов (Riders United). Най-бърз в цялата надпревара, както и в групата Мъже 19+, бе Иван Колев (Bike Center), като за протокола ще отбележа, че той също е на възраст над 30 години. Зад него се наредиха Стоян Върбанов и Иван Кобуров, съотборници в Riders United.

Реклама

А след резултатите, време и за видеоклипове от етапите! Не претендирам за изчерпателност по никакъв начин, просто споделям кадрите на трима човека, които по стечение на обстоятелствата се наредиха точно един след друг в категория Мъже 30+. Това са Милан Димов (3 място), Стоян Костанев (4 място) и Симеон Джанджев (5 място).

Видеоклипове на Милан Димов:

Видеоклипове на Стоян Костанев:

Видеоклипове на Симеон Джанджев:

Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>