Най-добрите родни планински колоездачи мерят сили на Витоша през уикенда

Трасето за спускане над Драгалевци ще приеме осмото поредно издание на Home Mountain Bike Cup

Близо 100 състезатели от всички краища на България са заявили участието си към момента в осмото поредно издание на „Home Mountain Bike Cup”. Събитието е включено в календара на Столична Община и фондация „София Европейска Столица на Спорта“ и ще се проведе на 17-18 октомври на Витоша.

Трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци, по което ще се проведе надпреварата, е с дължина около 2 км и включва множество стръмни, скоростни отсечки и различни естествени и изкуствени препятствия като корени, камъни, скокове, дропове и други.

Дисциплината спускане (downhill) е една от най-атрактивните в планинското колоездене и представлява индивидуално спускане през пресечен терен за време, като зрелищните спускания на състезателите могат свободно да се наблюдават от публиката покрай трасето.

„Home Mountain Bike Cup” ще бъде 4 кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2020 и ще носи точки за генералната ранглиста.  Регистрацията за участие все още е отворена, а желаещите да се включат в „домашната“ надпревара трябва да се запишат предварително онлайн на www.conceptcreative.org/hmbc.

Участниците в състезанието ще  бъдат разделени в общо 6 възрастови категории – Деца до 14 години, Юноши  15-16, Юноши 17-18, Мъже елит, Мъже Мастър и Жени, а за всички победители има подготвени парични и предметни награди предоставени от партньорите на събитието – Виваком, Ред Бул, Допелхерц, Скот България и Моторола.

Реклама

Състезанието на Витоша е едно от най-очакваните  от календара на сериите за годината, след него предстои само още един кръг – в Петрич през следващия уикенд. Повече информация за Българските колоездачни серии можете да откриете на www.race-series.com.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>