Купа Мургаш 2020 – класиране

Едно от най-популярните ХС състезания се проведе по традиция в края на септември над гр. Бухово с изкачване и спускане на знаковия за софийските колоездачи вр. Мургаш.

Както и в предишните години, някои се изкачваха и спускаха само веднъж, а други по много пъти, защото това зависеше от това кой от трите маршрута е избрал съответният участник.

Класическият маршрут е с дължина 44 км и включва дългото изкачване до върха, последвано от дълго спускане и „довършителни“ работи с леки амплитуди нагоре-надолу покрай Елешница и Желява обратно до Бухово.

Короната се печели с много пот и напъване по маршрута „ЕПИК“, който е с дължина 76 км и едни брутални 3300 м изкачване, разпределени (освен до върха) в още няколко стръмни баира, водещи и до доста трудни и технични спускания по най-популярните пътеки в Софийска планина.

А за тези, които искат просто да вкусят от състезателния дух и атмосфера е най-новият маршрут „ПИКНИК“, при който всичко, освен кефа, е занижено.

Но съм сигурен, че всичко това е добре известно на аудиторията на МТБ-БГ, така че ето го класирането по трасета и категории:

Александър Алексиев (Велораптор) за пореден път бе най-бърз по епичния маршрут, преминавайки го за 4:16:32 часа. След него финишираха Лъчезар Ангелов (КК Несебър) и Владислав Гюров (Велораптор). Това е в категорията „Мъже елит 19+“, а имаше и още една – „Ветерани 40+“, където велорапторите отново бяха най-бързи в лицето на Калин Русев (1 място) и Борис Кашеров (3 място), между които се „вклини“ Владимир Коев (Розова долина – Казанлък).

Реклама

По маршрута „КЛАСИК“ най-бързи бяха съответно:

  • Стефан Манчев (Oxygen) в категория Юноши (16-18)
  • Йоана Вълканова (Олимп) при жените
  • Илия Вълканов (Олимп) при мъже 19+
  • Дойчин Дойчев като единствен участник с е-байк.

По маршрута „ПИКНИК“ освен пълнолетни любители караха и участниците в детските категории. Тук победители станаха:

  • Калин Ангелов (Drag) при децата
  • Louna CHATELON (НСА СИВЕН СОФИЯ – ОРИЕНТИРАНЕ) при девойки 12-18 г.
  • Борислав Хаджистоянов (Олимп) при юноши 12-18 г.
  • Красимира Точкова (Azimut) при жени хоби
  • Симеон Симеонов (Trux Service) при мъже хоби.

Пълното класиране може да видите тук: https://racetimingbg.com/event/купа-мургаш-27-09-2020/.

Предполагам, че във Facebook събитието тепърва ще се появяват още снимки и коментари, така че следете го: https://www.facebook.com/events/451083585522916/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>