Байкария започва почистване и маркиране на пътеките около Велинград

Днес (21 август) Васко Тодев от Байкария съобщи във Facebook, че започват дейностите по почистване и маркиране на няколко популярни маршрута за планинско колоездене и пешеходен туризъм в околностите на Велинград. За тази инициатива имах предварителна информация още от пролетта, но сега всичко вече е структурирано и е започната и дарителска кампания, чрез която Байкария ще се опита да набере средствата, необходими за изработване на табели (около 2100 броя), за четки, боя, инструменти, консумативи и други подобни разходи. За фактическата реализация на дейностите ще се разчита на доброволен труд, като работата започва още от събота, 22 август, а целта е през следващия активен сезон (2021 г.) всички маршрути да са с подновена маркировка и в добро състояние.

Ако някой желае да се включи в дейностите с доброволен труд, най-добре е да изпрати писмо на адрес [email protected] или да се свърже с Васил Тодев чрез лично съобщение във Facebook.

Ако желаете да подпомогнете описаните дейности чрез дарение, включете се в кампанията тук: https://platformata.bg/bg/kauzi/852:marshruti-velingrad/details/campaign.html. Тя ще е активна до края на 2020 г. В тази страница са описани и най-важните параметри на „проекта“, ако мога така да го нарека.

Реклама

Картосхема на маршрутите за планинско колоездене около Велинград:

1. Велинград – Св. Петка – Юндола – Торишката – х. “Кладова” – Бяла вода;
2. Локвата – Велинград;
3. Кладова – Бялата скала – Велинград;
4. Кладова – Печенек – Велинград;
5. Елин връх – Велинград + три вариантни пътеки;
6. Бяла вода – Драгиново;
7. Света Петка – вр. Острец;
8. Велинград – Самоводица – Извор – Ачовица;
9. Велинград – Станиловец – Вотърно;
10. Вр. Острец – Велинград;
11. Вазова поляна – Велинград (Чепино);
12. Вазова поляна – Велинград (Горски техникум)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>