BIKE Transalp представя Local Trails Edition 2020 и отваря регистрацията за 2021 г.

MAXXIS BIKE Transalp 2020 трябваше да е по-диво и приключенско от всякога, и все така многолюдно с повече от 1000 участници, които се бяха записали за тази година. Заради пандемията Covid-19 обаче най-популярното многоетапно състезание в Европа бе отменено. Въпреки това организаторите решиха да използват извънредната ситуация по необичаен начин, затова обявиха, че в периода, в който трябваше да протече надпреварата (5-11 юли), ще има заместващо събитие, само че „виртуално“. То е наречено „Local Trails Edition“ и включва предизвикателства във всеки от дните, при които участниците ще могат да карат по своите домашни пътеки, да отчитат резултатите си със Strava и да се борят за атрактивни награди. В същото време започва и регистрацията за изданието през 2021 година.

Допълнителен плюс на това „виртуално“ състезание е, че в него могат да участват не само тези, които се бяха регистрирали за реалната надпревара, но и всеки друг, който е готов в продължение на седем дни да се забавлява по пътеките, да се поти и да се натовари добре физически. Пълна информация за безплатното участие в „Local Trails Edition“, предизвикателствата, наградите и регистрацията може да намерите тук: www.bike-transalp.de/local-trails-edition/en.

Реклама

Как ще се случи всичко това? За всеки ден екипът на Transalp ще публикува предизвикателство онлайн, което участниците ще могат да изпълнят, карайки по пътеките около тяхното местоживеене. Данните от карането трябва да бъдат качени в Strava и изпратени към организаторите. Някои от дневните предизвикателства ще са кратки и интензивни, други ще са дълги и ще изискват издръжливост. Тъй като не всеки има високи планини около себе си, задачите ще изискват не само силни крака, но и изобретателност при планирането на маршрутите, така че да покрият зададените критерии. В крайна сметка обаче организаторите наблягат на това, че въпросът не е човек да бъде най-бърз, а да се забавлява и да сподели колективния спортен дух на Transalp. Затова и наградите, които са предоставени от партньори и спонсори на състезанието, ще бъдат раздавани чрез жребий.

А за най-активните, които е включат в поне пет предизвикателства, е предвидена възможност да спечелят отборна регистрация за BIKE Transalp 2021.

Началото на „Local Trails Edition“ ще съвпадне и с отварянето на регистрацията за MAXXIS BIKE Transalp 2021, което е предвидено за 4-11 юли. Маршрутът, подготвен за тази година, ще се запази без промени. Най-бързите в записването, които го направят до 30 септември 2020 г., ще спестят 50 евро от стандартната такса, която е 899 евро. Повече подробности за BIKE Transalp можете да намерите тук: www.biketransalp.de/en.

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>