Още видео #13

Formula – един ден с Ghost Bikes; Чай и бисквитки – един много британски филм; Whanau – много добър кратък филм за карането в Нова Зеландия; Дарън Береклот кара в Доломитите за видеодебюта на фотографа Але ди Луло.


Formula | Един ден с Ghost Bikes

Напоследък Formula  представят много интересни видеоклипове, акцентиращи върху интересни неща, свързани с байк индустрията. Поредното такова видео представя Ghost Bikes и тяхната основна база във Валдзасен, Германия, където Макси Дикеров (бранд мениджъра на компанията) показва как е организирана работата и какви са някои от спецификите на техните велосипеди, включително концепцията Super Fit, която има за цел да направи байковете максимално удобни и приспособими към колоездача.

https://youtu.be/X8rb-BVEYq4

Чай и бисквитки – един много британски филм

Гледа ли ви се нещо пълнометражно? Помня времето, когато всеки филм, по-дълъг от 30 минути, до който успеехме да се докопаме, се гледаше и се записваше на CD (имам към 30-40, ама половината май вече не искат да тръгнат). Сега е по-различно – видеопродукциите са толкова много, че човек трудно може да следи всички YouTube канали, които го интересуват, и още по-трудно може да намери време да гледа пълнометражни филми.

За този най-важното е казано в заглавието. Британската сцена винаги е имала своя собствена идентичност – като се почне от говора и майтапите, мине се през трасетата и социализирането по тях и се стигне до мрачния и влажен климат. Тази сцена е дала на света някои от най-успешните атлети в планинското колоездене, някои от най-ярките личности, и това не е случайно. Така че ако имате време, може да хвърлите един поглед към UK и някои от популярните типажи там, показани в този толкова британски филм.

https://youtu.be/f9xfr8hRs5I

Реклама

Whanau

The Giros са група приятели, които обичат да си организират дълги ваканции в интересни и далечни дестинации, а и умеят да ги филмират добре. Видеото им за Нова Зеландия е свежо, разчупено и интересно, а думата Whanau на езика на маорите означава „голямо семейство“ и пасва идеално на това, което ще видите във филма.

https://www.pinkbike.com/news/video-exploring-some-of-new-zealands-best-riding-spots.html

CLAWLOMITES

Дарън Береклот, Доломитите, Але ди Луло. Всяко от тези три имена е достатъчно важно само по себе си. Заедно гарантират шедьовър. Береклот е карал по целия свят, но в Доломитите е малко по-различно – от алпийски пътеки през виа ферати и фрийрайд, канадският фрийрайдър интерпретира тази всеизвестна част на Алпите по нов начин. Але ди Луло е един от топ-фотографите за планинско колоездене, но за пръв път снима видео. Дали дебютът му е добър? Бих казал даже отличен!

https://www.youtube.com/watch?v=5Toev2Dge6k

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>