Martobas project | Birthday DH – Сопот

Жеката (Жельо Желев) е добре познат на всички, които са били част от DH сцената на България през периода 2008-2014 г., съвсем ориентировъчно, разбира се. Познават го и някои от по-младите почитатели на спускането, макар че в последните години Жеката живее извън България и се прибира само за кратко. Едно от тези прибирания обикновено е за рождения му ден, който вече традиционно се превръща в DH празник, защото покани за това събитие получават десетки хора, сред които някои от най-добрите DH състезатели, някои от най-популярните и опитни планински колоездачи в страната и изобщо всеки, който в някакъв момент е карал с Жеката по трасетата. Тъй като Сопот е най-специалното място за него, партито и карането се случват именно там – по най-бруталното, дълго и тежко трасе в България.

Тази година датите за рождения ден бяха 15-16 февруари, а сред присъстващите, макар и само за няколко часа, бе и Мартин Иванов, от когото е този видеоклип. Приятно гледане!

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>