Още видео #11

Пол Басагойша отново е на колело; Фрийрайд в Казахстан с Петър Винокуров; Две нови дестинации за каране в Нова Зеландия – Dirt Farm (представена от Бас ван Стийнбъргън) и Paparoa Trail с дължина 56 км. 


Пол Басагойша отново е на колело

Тези от вас, които се интересуват от фрийрайд, вероятно си спомнят, че преди няколко години един от най-добрите в този вид каране, Пол Басагойша, претърпя тежко падане по време на Red Bull Rampage, в резултат на което остана със счупен гръбначен стълб. В началото дори не се знаеше дали ще може отново да движи краката си и да ходи, но за щастие травмата не се оказа фатална в това отношение, а за останалото той даде всичко от себе си и положи огромни усилия, за да се възстанови и да стигне до момента, в който отново да яхне планински велосипед и да го подкара по пътеките. В този филм на SR Suntour можете да проследите част от този труден път и да научите от първо лице за част от нещата, през които е преминал Пол.

https://youtu.be/UoscfbrArg4

Фрийрайд в Казахстан с Петър Винокуров

Екстремният фрийрайд по принцип изглежда като занимание за извънземни, но в случая и пустинният терен на платото Устюрт в Казахстан допълнително допринася за подобно усещане. Видеоклипът е част от проекта Ride The Planet, който е „интердисциплинарен“, т.е. в неговите рамки са създадени вече десетки филми с участието на руски спортисти в различни екстремни спортове – планинско колоездене, сноуборд, ски и др. – и на различни места по света. В казахстанското фрийрайд приключение главен герой е Петър Винокуров, когото сме виждали и в други видеопродукции, идващи от Русия.

https://www.pinkbike.com/news/video-freeride-on-otherwordly-desert-terrain-in-kazakhstan.html

Реклама

Dirt Farm Bliss с Бас ван Стийнбъргън

Deity Components представят едно ново трасе в Нова Зеландия. Името му е Dirt Farm, а в построяването му участва и самия Бас ван Стийнбъргън, който демонстрира пред камерата част от импровизациите, които позволява това място.

https://www.pinkbike.com/news/video-dirt-farm-bliss-with-bas-van-steenbergen.html

Paparoa Track Film | South Island | New Zealand

В този видеоклип трима новозеландски колоездачи представят една от най-новите пътеки в тази толкова развита от гледна точка на планинското колоездене държава. Тя е построена в паметна 29 миньори, загинали през 2010 г. Дължината ѝ е 56 км, разпростряна на територията на Paparoa National Park, и е предназначена за споделено ползване между пешеходци и колоездачи. За мен лично видеото е интересно най-вече с това, че показва какъв е подходът и мащабът при изграждането на МТБ и туристическа инфраструктура в Нова Зеландия и това обяснява защо тази „държава в другия край на света“ се превърна в една от топ-дестинациите за планинско колоездене.

https://youtu.be/vXACJF19VcU

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>